עשרות שנים לאחר האסון הגרעיני: פוטין ביצע צעד אחד יותר מידי | צפו בתיעוד

נשיא אוקראינה טען כי מל"ט רוסי פגע בליל חמישי במעטפת המגן של כור מספר 4 בצ'רנוביל. זלנסקי הזהיר כי הנזק משמעותי, אך רמות הקרינה נותרו בטווח התקין. במקביל, רוסיה שיגרה 133 מל"טים לעבר אוקראינה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטין | צילום: Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS
2
גלריה

מל"ט רוסי פגע בליל חמישי במתחם הכור הגרעיני המושבת בצ'רנוביל, כך דיווח נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. לדבריו, כלי הטיס הבלתי מאויש, שנשא ראש נפץ רב-עוצמה, פגע במעטפת המגן של כור מספר 4 – שהושמד באסון הגרעיני ב-1986.

זלנסקי מסר כי המבנה המגן ניזוק, אך השריפה שפרצה בעקבות הפגיעה כובתה. לדבריו, רמות הקרינה לא עלו והן מנוטרות באופן שוטף. "הנזק למעטפת משמעותי, על פי הערכות ראשוניות", הוסיף.

הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (IAEA) מסרה כי מעט לפני השעה 2:00 בלילה, צוותי הפיקוח שלה ששוהים בצ'רנוביל שמעו פיצוץ מכיוון מעטפת המגן החדשה, המכסה את שרידי הכור. "נאמר להם כי מל"ט פגע בגג המבנה", נמסר בהודעת הסוכנות.

כור מספר 4 בצ'רנוביל, הסמוך לגבול עם בלארוס, התפוצץ באפריל 1986, במה שנחשב לאסון הגרעיני החמור בהיסטוריה. בעקבות האסון נבנה סביבו סרקופג בטון ופלדה, במסגרת מאמץ בינלאומי שנמשך עשורים והושלם בשנת 2017. המבנה הענק שוקל כ-35 אלף טון ונועד למנוע דליפה רדיואקטיבית.

נפגע ממל''ט רוסי. הכור בצ'רנוביל
נפגע ממל''ט רוסי. הכור בצ'רנוביל | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

הפגיעה בצ'רנוביל הייתה חלק ממתקפה רחבה יותר של רוסיה. על פי צבא אוקראינה, במהלך הלילה שיגרה מוסקבה 133 מל"טים לעבר מטרות שונות במדינה. 73 מהם יורטו, ו-58 נוספים לא הגיעו ליעדם.

התקיפה אירעה שעות ספורות לפני פתיחת ועידת הביטחון במינכן, שם צפוי סגן נשיא ארה"ב, ג'יי. די. ואנס, להיפגש עם זלנסקי. במקביל, באירופה גוברת הדריכות בעקבות הצהרתו המפתיעה של נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, לפיה המשא ומתן לסיום המלחמה באוקראינה יתחיל "מיידית", לאחר ששוחח עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.

זלנסקי הדגיש בפוסט שפרסם כי מתקפות הלילה על תשתיות אוקראיניות מעידות שפוטין "אינו נערך למשא ומתן – אלא ממשיך להוליך שולל את העולם".

תגיות:
צ'רנוביל
/
ולדימיר זלנסקי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף