כזכור, עד לפני חודש בלבד, על פי הגורמים המעורים שעומדים בקשר עם אנשי ממשל טראמפ: "נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לא לבכדי מרבה להתבטא בנושא העברה הזמנית של אוכלוסיית עזה למדינה אחרת. מתקיימים מגעים קונקרטיים בין ממשל טראמפ לאחת ממדינות האזור: תמיכה כלכלית אמריקאית תמורת קליטה זמנית של אזרחי עזה".
טראמפ ממשיך להפעיל לחץ על מצרים וירדן לקלוט פליטים מרצועת עזה, תוך שהוא רומז על האפשרות להשתמש בסיוע האמריקאי כמנוף לחץ. במקביל, למעלה מ-300 אלף פלסטינים שבו לצפון הרצועה מאז פתיחת המעבר ביום שני.
"הלוואי וייקח (א-סיסי) כמה מהם. אנחנו עוזרים למצרים הרבה, ואני בטוח שהוא יעזור לנו", אמר טראמפ לכתבים על המטוס הנשיאותי אייר פורס 1". "הוא חבר שלי. א-סיסי נמצא בשכונה מאוד קשוחה, אם לומר את האמת". עוד הוסיף באותו האירוע ביחס לירדן - "אני חושב שמלך ירדן יעשה זאת גם כן".
בשיחותיו עם מנהיגי האזור, הנשיא האמריקאי הציע להקים מתקני דיור חדשים, עבור אזרחי עזה שיעברו למדינות השכנות. "זה יכול להיות זמני או ארוך טווח", אמר טראמפ. "הייתי מעדיף להיות מעורב עם כמה מהמדינות הערביות ולבנות דיור במקום אחר, בו הם -תושבי עזה- יוכלו לחיות בשלום, לשם שינוי".