מנהיג הדרוזים בלבנון נגד השייח' מופאק טריף: "מסוכן ולא מייצג אותנו"

מנהיג הדרוזים בלבנון וואליד ג'ומבלט תקף את השייח' מופאק טריף וטען כי הוא "נתמך על ידי הכוחות הציוניים". ג'ומבלט הזהיר מפני "מזימות ישראליות" בסוריה והתנגד לשלום עם ישראל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
וליד ג'ונבלאט
וליד ג'ונבלאט | צילום: רויטרס
3
גלריה

במהלך ישיבת המועצה הדרוזית בורדן, ציין ג'ונבלט כי "אם נשווה את השלב הנוכחי לשלבים קודמים של הכיבוש הישראלי בביירות ובתחנות אחרות, אני כמעט יכול לומר שהוא הרבה יותר מסוכן ממה שעברנו".

השייח' מואפק טריף
השייח' מואפק טריף | צילום: חמודי טריף

כזכור אמש (ראשון) מנהיג המפלגה הסוציאליסטית הפרוגרסיבית לשעבר, וואליד ג'ומבלאט, הודיע כי יבקר שוב בסוריה לאחר שביקש מינוי, והסביר כי "ישראל רוצה להשתמש בכתות לטובתה ולפצל את האזור".

הוא הסביר במסיבת עיתונאים על האירועים בדרום סוריה וההתערבות הישראלית, כי "האנשים החופשיים בג'בל אל-ערב (הדרוזים) חייבים להיזהר מהמזימות הישראליות בסוריה", והוסיף: "מי שאיחד את סוריה בימי הסולטן פאשה אל-אטרש לא יענו לקריאות של בנימין נתניהו שרוצה להרחיב את הפרויקט שלו באזור".

רה''מ נתניהו והשייח' טריף
רה''מ נתניהו והשייח' טריף | צילום: תקשורת ראש הממשלה

ג'ומבלאט הדגיש כי קיים כיבוש בדרום לבנון, והתייחס לאי יישום הנסיגה הישראלית המלאה, והדגיש כי "היינו ונשאר נגד השלום עם ישראל עד להקמת מדינה פלסטינית עצמאית".

הכתב המפורסם של אלג'זירה, פייסל קאסם כתב בעמוד הטלגרם שלו "ברגע שנתניהו הודיע שהוא יגן על הדרוזים בסוריה, מסעות האשמות הדדיות נפתחו בקרב הסורים, וזה בדיוק מה שנתניהו רוצה: להעמיד את הסורים זה מול זה ולהסית אותם זה נגד זה כדי שייכנסו למלחמות תקשורת ועימותים בשטח בינם לבין עצמם. בזמן שישראל 'מחככת את ידיה בשמחה' לפרויקט הישראלי לא אכפת ממיעוט או מהרוב בסוריה. האסטרטגיה, לפי הניתוח, היא להחליש את מדינות האזור וליצור מלחמות פנימיות כדי שישראל תוכל 'לישון בשקט'".

למרות הצהרתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי ישראל תגן על הדרוזים בסוריה, רבים בקהילה הדרוזית מביעים ספקנות עמוקה כלפי כוונותיו. מנהיגים דרוזים בולטים, כדוגמת וואליד ג'ונבלט, רואים בהצעה זו ניסיון לנצל את הקהילה למטרות פוליטיות רחבות יותר של ישראל באזור. הסקפטיות נובעת משנים של חוסר אמון וראיית ההצעה כחלק מאסטרטגיה ישראלית לפלג את העמים השונים במזרח התיכון, במיוחד לאור המתיחות העכשווית.

תגיות:
לבנון
/
סוריה
/
דרוזים
/
וליד ג'ונבלאט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף