לפי הדיווח, הממשל האמריקאי עובד על תוכנית שמטרתה להקל את הסנקציות שמוטלות על רוסיה בעקבות המלחמה. דווח כי הבית הלבן הורה למדינה ולמחלקת האוצר לייצר רשימה של סנקציות שארה"ב יכולה לדון בהן עם נציגים רוסים בימים הקרובים. זאת, כחלק משיחות נרחבות של הממשל האמריקאי עם מוסקבה בניסיון לשפר את היחסים הדיפלומטיים והכלכליים, כך לפי מקורות רויטרס.
בהתאם, פקידים אמריקאים מנסחים כעת רשימות של סנקציות שניתן להסיר מרוסיה, ביניהן סנקציות אישיות שמוטלות על אוליגרכים, כך לפי המקור. דווח שבנקודת זמן זו לא ברור מה ארה"ב יכולה לבקש בתמורה להקלה על הסנקציות.
עם זאת, צוין שרוסיה היא אחת מיצרניות הדלק הגדולות בעולם ולכן אם ארה"ב תסיר את הסנקציות ממערכות האנרגיה הרוסיות ניתן יהיה לבקש בתמורה מניעה של עליית מחירי הדלק. על מנת לבצע מהלך שכזה, יצטרך טראמפ להחליט לוותר על התנגדותו לקשרי האנרגיה בין רוסיה לאיראן.