על פי התחקיר, שהתבסס על מסמכים וראיונות עם שלושה גורמים רשמיים אמריקאים, עוזר בכיר של וולץ השתמש בחשבון ג'ימייל פרטי לשיחות טכניות מפורטות עם עמיתים בסוכנויות ממשלתיות אחרות, שעסקו בעמדות צבאיות רגישות ומערכות נשק. במקביל, לוולץ עצמו נשלח מידע פחות רגיש אך עדיין בעל פוטנציאל לניצול - כגון לוח זמנים ומסמכי עבודה, לחשבון הג'ימייל האישי שלו.
מומחי אבטחה מזהירים בפני ה"פוסט" כי השימוש בדואר אלקטרוני אישי, אפילו עבור חומרים לא מסווגים, מהווה סיכון משמעותי נוכח העניין הרב ששירותי מודיעין זרים מגלים בתקשורת ובלוחות זמנים של בכירי ממשל.
וולץ, שלקח אחריות על יצירת קבוצת הצ'אט, טען בהמשך כי מספר הטלפון של גולדברג "נשאב" לטלפון שלו באופן לא מכוון, וכי מעולם לא פגש או דיבר עם העיתונאי. גולדברג, מצדו, הכחיש זאת בתוקף ואמר ל"מיט דה פרס": "הוא אומר לכולם שהוא מעולם לא פגש אותי או דיבר איתי. זה פשוט לא נכון. זה לא 'המטריקס'. מספרי טלפון לא פשוט נשאבים לטלפונים אחרים".
לפי המדווח, בנוסף לקבוצת הצ'אט שבה נכלל גולדברג, וולץ יצר ואירח צ'אטים נוספים בסיגנל עם חברי קבינט בנושאים רגישים, כולל על סומליה ומלחמת רוסיה באוקראינה. מומחי אבטחת מידע הביעו דאגה מכך שאנשי ביטחון לאומי אמריקאים אינם משתמשים במערכות הממשלתיות המאובטחות לתקשורת עבודה, כגון מערכת התקשורת המודיעינית העולמית המשותפת (JWICS).
בתוך כך, מומחי ביטחון לאומי הביעו דאגה מהכחשת הממשל כי הצ'אט שדלף הכיל מידע מסווג. בקבוצת הצ'אט שדלפה, וולץ הציג דוח מפורט לאחר התקיפות, כולל חשיפה שלצבא היה "זיהוי חיובי" של מנהיג חות'י בכיר - מידע שמצביע על יכולות מעקב ישראליות שהועברו לארצות הברית. גורמים ישראליים הביעו תסכול מכך שהיכולות שלהם נחשפו.
"הדבר היחיד שמציל את העבודה שלו הוא שטראמפ לא רוצה לתת לג'ף גולדברג קרבן", אמר גורם ממשלתי נוסף. "למרות כל ההתקפות של טראמפ על 'החדשות המזויפות', הוא עדיין קורא את העיתונים, והוא לא אוהב לראות את הדברים האלה".