דוחה ומזעזע: מה אמר ולדימיר פוטין לסשה טרופנוב על רצח אביו ביום הטבח?

"498" ימים, אמר סשה טרופנוב לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין לאחר שזה שאל אותו כמה זמן נאלץ לשהות בשבי חמאס. גם הנשיא קר הרוח שאינו מרבה להביע רגש, לא נותר אדיש לתשובתו של החטוף שחזר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין
נשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: Sputnik/Gavriil Grigorov/Pool via REUTERS
2
גלריה

פוטין הודה להם שהגיעו ואמר כי "זה בדיוק מה שרציתי שיקרה", הוא גם אמר שיעשה כל שביכולתו כדי "לסיים את המצב הזה ושעוד אנשים שנמצאים במצב דומה (החטופים) יחזרו כולם הביתה". מי שעוד נכח בפגישה היה רבה הראשי של רוסיה, הרב ברל לזר, שידוע כבעל קשרים טובים באופן יחסי עם פוטין. כאמור, מה שהעיב מעט על הפגישה הייתה כאמור, בחירתו של פוטין להודות דווקא לארגון הטרור חמאס, כשאמר: "צריך להודות להנהגה של ארגון חמאס על שיתוף הפעולה שלהם איתנו בפעולה ההומניטרית הזו". פוטין הביע אמירה מזעזעת בנוגע לרצח של אביו של טרופנוב ביום הטבח, כשאמר כי מדובר "בטרגדיה שלא כדאי לדון בה".

סשה טרופנוב עם אמו ילנה ובת זוגו ספיר
סשה טרופנוב עם אמו ילנה ובת זוגו ספיר | צילום: דובר צה''ל

כזכור, טרופנוב נשא לפני כחודש הצהרה בכיכר החטופים, בה שיתף על מחשבותיו מאז שחזר מהשבי ודרש את שחרור שאר החטופים: "כל חיי נאמר לי שאין חכם כבעל ניסיון. והנה, אני כאן מולכם בתור חטוף ששרד ושוחרר בהסכם האחרון יחד עם עוד 32 חטופים".

עוד אמר: "אני אומר לכם: פעילות צבאית מסכנת את חיי החטופים ופוגעת בהם באופן ישיר! בכל זאת, הבוקר נחרדתי לגלות שמקבלי ההחלטות בוחרים שלא להקשיב. מאז שחזרתי, ובמיוחד מהבוקר, אני לא יכול להפסיק לחשוב על חברים שלי שעדיין שם - אריאל, דוד, רום וכל אחיי החטופים והחטופות שאני בטוח שעוברים גיהנום בגלל ההחלטה לחזור ללחימה".

תגיות:
רוסיה
/
ולדימיר פוטין
/
קרמלין
/
סשה טרופנוב
/
ספיר כהן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף