על פי הדיווח, שהסתמך על ראיונות עם בכירים בצבא הלבנוני, דיפלומטים וראש הממשלה עצמו, הצבא תגבר את כוחותיו באזור בכ-1,500 חיילים – שהביאו את המצבה באזור ל-6,000 לוחמים, כאשר כ-4,000 נוספים נמצאים בתהליך גיוס. מדובר במהלך חסר תקדים מבחינת ביירות, שכלל גם חידוש טיסות סיור, הקמת מחסומים ביטחוניים, אבטחת עיירות שננטשו לאחרונה, החרמת נשק ממחסני חיזבאללה ופירוק עמדותיו, בהתאם לתנאי הסכם הפסקת האש.
דיפלומט המעורה בנושא, שכמו אחרים דיבר בתנאי אנונימיות כדי לדון בנושא רגיש, אמר כי הוועדה מקבלת קואורדינטות של מחסני נשק ומשגרי טילים מצה"ל או מכוחות האו"ם - מאז תחילת יישום ההסכם, הצבא הלבנוני פירק יותר מ-500 אתרים צבאיים של חיזבאללה וארגונים חמושים נוספים בדרום לבנון, בעקבות המידע שהם מקבלים, כאשר ועדה אמריקאית בת חמישה חברים מפקחת על יישום המהלך.
לדברי הדיפלומטים, כוחות צבא לבנון מקבלים מהגורמים הבינלאומיים מידע מדויק על מיקומי משגרי רקטות ומחסני נשק – ובהתאם לכך מבצעים פשיטות ונקיון אזורים.
ה"וושינגטון פוסט" מציין כי מאמץ כזה "היה בלתי נתפס רק לפני שנה, כאשר חסן נסראללה, מנהיג חיזבאללה שנהרג בתקיפה ישראלית בספטמבר, התרברב בנשק חדש ונשבע לשמור על עמדות הקבוצה".