ערוץ "איראן אינטרנשיונל", המזוהה עם האופוזיציה האיראנית, חשף כי לפי מקורות דיפלומטים, טהרן הציגה לוושינגטון מתווה בן שלושה שלבים במהלך השיחות בעומאן. לפי המקורות, איראן מוכנה להגביל את העשרת האורניום שלה בתמורה להקלה משמעותית בסנקציות האמריקאיות.
בשלב השני, ציין הצד האיראני כי הוא מוכן – אם ארצות הברית תוכל לשכנע את השלישייה האירופית (בריטניה, צרפת, גרמניה) לא להפעיל את מנגנון ה"סנאפ-בק" של סנקציות האו"ם, ואם חלק מהסנקציות על איראן יוסרו – להפסיק לחלוטין את העשרת האורניום ברמות גבוהות, ולאפשר חזרת הפיקוח של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) למתכונתו הרגילה. בשלב זה, איראן גם תתחייב ליישם את הפרוטוקול הנוסף.
בשלב השלישי והאחרון של ההצעה שהעביר ערקצ’י לוויטקוף, אם ייחתם הסכם כולל עם ארצות הברית ויאושר בקונגרס, וכל הסנקציות הראשיות (שהוטלו על ידי הקונגרס) והמשניות יוסרו – איראן תסכים להעביר את עודפי האורניום המועשר שלה למדינה שלישית. בהקשר זה יש לציין כי בעבר הוצע כי עודפי האורניום של איראן יועברו לרוסיה.
הוא הוסיף כי "איראן מנסה בעיקר למשוך זמן כדי לשקם את מערכות ההגנה האווירית שלה, שהושמדו כולן בתקיפה ישראלית בסוף אוקטובר, ולחדש את ייצור הטילים הבליסטיים שנפגעו באותה תקיפה". מדובר בהתפתחות מדאיגה עבור ישראל. הצגת תוכנית הדרגתית עם שלבים מורכבים מאפשרת לאיראן להציג חזות של מדינה שמבקשת פתרון דיפלומטי, אך בפועל – ממשיכה לבסס את תשתיותיה הצבאיות והגרעיניות מאחורי הקלעים.
בתוך כך, מנכ"ל הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, אמר ביום רביעי כי "איראן לא רחוקה מהשגת פצצה גרעינית. זה כמו פאזל - יש להם את כל החלקים, ואולי יום אחד הם ירכיבו אותם מחדש", אמר גרוסי בראיון לעיתון לה מונד. "יש עוד דרך ארוכה, אבל צריך להודות – הם לא רחוקים משם", והוסיף כי "זה לא מספיק לומר לקהילה הבינלאומית 'אין לנו נשק גרעיני' – צריך גם לאפשר לנו לוודא את זה".
לפי הדיווח של "איראן אינטרנשיונל", בדו"ח האחרון של הסוכנות, שפורסם במרץ, נכתב כי בשלושת החודשים שקדמו לפרסום, איראן הגדילה משמעותית את מלאי האורניום המועשר שלה, ואם המגמה תימשך – יהיה לה מספיק חומר בקירוב לייצור שש פצצות גרעין.
לא במקרה, לשכת ראש הממשלה הדגישה היום (חמישי) בהצהרה רשמית כי לנתניהו חלק משמעותי במניעת התחמשותה הגרעינית של איראן. על רקע הדיווחים וההערכות העולות מכלי תקשורת וסוכנויות ברחבי העולם, נראה כי העמדות הישראליות בנושא מקבלות חיזוק.