היסטוריה בסוריה: ארה"ב סוגרת בסיסים ומפקירה את בעלי בריתה הכורדים

לאחר נפילת משטר אסד, ממשלו של דונלד טראמפ החליט כי צבא ארה"ב יצמצם את נוכחתו בסוריה - וכעת מקיים את ההחלטה. כ-600 חיילים אמריקאים חזרו לארה"ב, כאשר על פי התכנון - מאות נוספים יצאו מהמדינה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כוחות אמריקנים בסוריה, ינואר 2025
כוחות אמריקנים בסוריה, ינואר 2025 | צילום: AP
3
גלריה
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

המדינה האסלאמית נותרה סכנה חזקה בסוריה, במיוחד בצפון מזרח המדינה שבה מרוכזים כוחות אמריקאים. אבל נפילתו של משטר של אסד הפחיתה מאוד, לפחות לעת עתה, מערך של איומים אחרים, כולל המיליציות הנתמכות על ידי איראן והחיילים הרוסים שתמכו בממשלת סוריה.

נקודת מפנה גדולה נוספת התרחשה בחודש שעבר כאשר המיליציה בראשות הכורדים השולטת בצפון מזרח סוריה הסכימה להתמזג עם הממשלה החדשה של המדינה - המהווה פריצת דרך עבור דמשק במאמציה לאחד את המדינה שעדיין נאבקת בתוך עצמה.

ההסכם קרא לכוחות הסוריים הדמוקרטיים הנתמכים על ידי ארה"ב, או S.D.F, לשלב את "כל המוסדות האזרחיים והצבאיים" במדינה הסורית החדשה עד סוף השנה, כולל שדות הנפט והגז היקרים שלה.

אבו מוחמד אל ג'ולאני
אבו מוחמד אל ג'ולאני | צילום: רויטרס

במשך שנים, המיליציה בהנהגת הכורדים הייתה השותפה העיקרית של ארה"ב במאבק בסוריה נגד המדינה האסלאמית. היא השיגה הישגים טריטוריאליים קשים במהלך מלחמת האזרחים של המדינה, עד כדי כך שהיא מנהלת כעת מדינה דה פקטו בצפון מזרח.

במספרם המופחת, חיילים אמריקאים, הכוללים חיילים קונבנציונליים וכן כוחות מיוחדים, ימשיכו לספק סיוע נגד טרור ל-S.D.F. ולסייע בהפעלת מספר מחנות מעצר, אמרו שני הגורמים הבכירים בארה"ב.

בעוד שאחד מהבכירים ציין כי מדובר בקיצוץ אפשרי של כ-50%, אחר הביע ספקנות לנוכח המתיחות הגוברת באזור והתגבור הצבאי האחרון שביצעה ארה"ב – כולל שליחת מפציצים ומערכות הגנה אווירית. במקביל, מזכיר ההגנה של ארה"ב, פיט הגסת', מבצע סקירה עולמית של פריסת הכוחות האמריקאים ברחבי העולם.

תגיות:
סוריה
/
צבא ארה"ב
/
אבו מוחמד א-ג'ולאני
/
ארה"ב
/
בשאר אל אסד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף