בעוד פוטין הביע נכונות לדיאלוג ישיר עם אוקראינה, הפייננשל טיימס אמש כי רוסיה הציעה לעצור את הפלישה לאורך קווי החזית הנוכחיים, אולי תוך ויתור על חלק מהאזורים האוקראיניים שתחת כיבושה. בתמורה, ארה"ב תכיר בבעלותה של רוסיה על קרים ועל חלק מהשטחים שהיא כבשה מידי אוקראינה מאז 2022.
היום (רביעי) ייפגשו בלונדון נציגים אוקראינים עם נציגים אמריקאיים לדיון בתוכנית להפסקת אש בתמיכה אמריקאית. "מחר בלונדון, לצוות שלנו יש מנדט לדון רשמית בהפסקת אש בלתי מותנית או חלקית. אנחנו מוכנים לשלב הזה", אמר זלנסקי בפני הכתבים.
לפי דיווחים בתקשורת הזרה, התוכנית האמריקאית כוללת דרישה מאוקראינה לוותר על שאיפותיה להצטרף לנאט"ו, לצד דרישה כי אוקראינה תכיר בשטחיה שנכבשו ממנה, כרוסיים. ההצעה האמריקאית תקפיא למעשה את קו החזית במלחמה, שעה שרוסיה שומרת בפועל על שליטה ברוב השטחים שכוחותיה כובשים כעת במזרח ובדרום אוקראינה.
כך או כך, נראה שטראמפ נחוש לעמוד בהבטחתו לסיים את המלחמה במהלך 100 הימים הראשונים של כהונתו השנייה - עד 30 באפריל. שלשום (שני), כתב הנשיא האמריקאי, ברשת החברתית Truth Social, כי הוא מקווה שאוקראינה ורוסיה יגיעו להסכם השבוע, ואיים "להתקדם הלאה" ככל שלא תושג התקדמות משמעותית בקרוב.