האם איראן וארצות הברית מתקרבות לפשרה מחודשת בשיחות להסכם הגרעין? על פי דיווח של ה"וול סטריט ג'ורנל", הממשל האמריקאי שוקל לאפשר לאיראן להחזיק בתוכנית גרעין אזרחית - בתנאי שהיא תוותר על העשרת אורניום בעצמה, ותסתמך במקום זאת על אורניום מועשר מיובא מחו"ל, בדומה למודל הקיים באיחוד האמירויות.
אף על פי שהצעת ארה"ב נועדה למנוע את המשך התקדמות תוכנית הגרעין הצבאית של איראן – שלפי מודיעין אמריקאי כבר מחזיקה בכמות אורניום מועשר המספיקה לייצור שישה פצצות גרעין – בטהראן דוחים את הרעיון על הסף.
יועץ בכיר איראני, דחה את המתווה האמריקאי במילים חדות. "אפס העשרה הוא עיקרון בלתי מתקבל על הדעת מבחינתנו", כך לפי סוכנות הידיעות רויטרס. בכך הבהיר כי איראן אינה מוכנה לוותר על עקרון העצמאות בגרעין – גם במחיר עימות מתמשך עם המערב והסנקציות הכלכליות החמורוצ שהוטלו עליה.
מקורות איראניים טוענים כי המשא ומתן מתקדם במהירות ובהתמקדות בסוגיות הליבה – הגרעין והסנקציות – תוך גמישות יחסית מהצד האמריקאי. לפני יומיים (שלישי), מקורות איראניים בכירים דיווחו לעיתון הפרו קטארי, אל ערבי אל ג'דיד, כי המגעים בין איראן לארה"ב מתקדמים "בקצב העולה על הציפיות", כאשר סבב שיחות שלישי צפוי להתקיים בעומאן בשבת הקרובה. לדברי המקורות, המשא ומתן עד כה התמקד בסוגיית הגרעין והסרת הסנקציות, ללא דרישות אמריקאיות "בלתי אפשריות".