שוב זה קורה: כתב שמסקר את המלחמה בעזה עבור ה-BBC נתפס באמירות אנטישמיות מזעזעות - וגם בתמיכה בטבח שבעה באוקטובר. 

סאמיר אלזאנן, תושב רצועת עזה, הופיע כתריסר פעמים ברשת ה-BBC מאז תחילת המלחמה, ולאחרונה גולשים ברשתות החברתיות הציפו פוסטים שבהם הוא קורא לפגיעה ביהודים. בין היתר, שיבח כ-30 פיגועים בהם נרצחו ישראלים, וכינה את מחבלי חמאס - גם אלו שתקפו במסיבת הנובה "לוחמי חירות".

מכוניות שרופות במתחם הנובה ברעים (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)
מכוניות שרופות במתחם הנובה ברעים (צילום: חיים גולדברג פלאש 90)

"המסר שלי לציונים-יהודים", כתב בחשבון הפייסבוק שלו במאי 2011. "אנחנו הולכים לקחת את האדמה שלנו חזרה, נשרוף אתכם כמו שהיטלר עשה, אבל הפעם לא יישאר אף אחד מכם".

ה-BBC מצידם, מבהירים כי אלזאנן אינו עובד הערוץ - אלא פרילנסר. כזכור, ישראל חסמה את הגישה הישירה לסיקור רצועת עזה מצד עיתונאים ישראלים וזרים, ומאפשרת גישה מוגבלת מאוד לשטח. על כן רשתות רבות נותרות עם סיקור מצד תושבי הרצועה בלבד.

כוחות צה''ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה''ל)
כוחות צה''ל ברצועת עזה (צילום: דובר צה''ל)

בחודש ספטמבר האחרון, פורסם דוח מקיף שמצא כי ה-BBC הפר את כללי האתיקה העיתונאית שלו עצמו יותר מ-1,500 פעמים במהלך ארבעת החודשים הראשונים למלחמה בין ישראל לחמאס. המחקר, בהובלת עורך הדין הבריטי טרוור אסרסון, מגלה "דפוס מדאיג של הטיה" נגד ישראל בסיקור התאגיד.

הממצאים העיקריים של הדוח מצביעים על מגמה מטרידה בסיקור ה-BBC. נמצא כי ישראל קושרה עם רצח עם פי 14 יותר מחמאס, והיו הפרות חוזרות ונשנות של כללי האובייקטיביות והדיוק העיתונאי. בנוסף, המונח "ארגון טרור" הוצמד לחמאס רק ב-3.2% מהאזכורים, וערוץ ה-BBC בערבית זוהה כאחד המוטים ביותר בסיקור הסכסוך.

ה-BBC מצדו הגיב כי יבחן את הדו"ח בקפידה, אך במקביל העלה "שאלות רציניות" לגבי המתודולוגיה שבה נעשה שימוש במחקר. תגובה זו מעידה על הצורך בדיון מעמיק יותר בנושא ובבחינה מקיפה של שיטות הסיקור של התאגיד.