המעורבות הישראלית במלחמה בין שתי המעצמות הגרעיניות במזרח אסיה – הודו ופקיסטן: בשעות האחרונות מפרסמים כלי התקשורת בפקיסטן את שרידי הכטב״מ ״הארופ״, מתוצרת התעשייה האווירית הישראלית. מדובר בכטב״ם משוטט. הוא מסוגל לטוס במשך 6 שעות ובטווח של מעל 200 ק״מ. הוא נושא ראש נפץ במשקל 23 ק״ג, כך שהוא נחשב לאחד הכלים הקטלניים ביותר בשדה הקרב. הכלי הוצג לראשונה בסלון האווירי בפאריס בשנת 2009.

הכטב״ם מסוגל לאתר מטרות על הקרקע ולתקוף אותן בתקיפת התאבדות. היכולת הייחודית של הכטב״ם מסוג ״הארופ״ היא בכך שאם הוא לא מאתר מטרה להתאבד עליה – הוא חוזר לבסיסו ונוחת ככטב״ם רגיל. גורם ביטחוני אמר כי יש חשש ממשי שחלקי הכטב״ם, שהופל על ידי הפקיסטנים, יזלגו לגורמים איראנים.

הכטב״מ ״הארופ״ של התעשייה האווירית שנפל בפקיסטין  (צילום: רשתות ערביות)
הכטב״מ ״הארופ״ של התעשייה האווירית שנפל בפקיסטין (צילום: רשתות ערביות)

אבל הארופ אינו לבד במערכה. מטוס הקרב המרכזי של צבא פקיסטן הוא ה־J-10 – המטוס הסיני, שעל פי פרסומים שונים בנוי על התכנית של ה״לביא״, שנמכרה, על פי פרסומים זרים, מישראל לסינים מיד כשהתכנית בוטלה בסוף שנות השמונים של המאה הקודמת.

צ'נגדו J-10, מטוס הלביא (צילום: ארכיון צה''ל,gettyimages,  Andy Rain - Pool/Getty Images)
צ'נגדו J-10, מטוס הלביא (צילום: ארכיון צה''ל,gettyimages, Andy Rain - Pool/Getty Images)