אחרי מתקפות משני הצדדים: הושגה הפסקת אש בין הודו לפקיסטן

לאחר כמה תקיפות ביממות האחרונות, שאפילו גרמו למותם של 5 אזרחים בקשמיר ההודית, טראמפ הודיע בציוץ ברשת החברתית שלו על הפסקת אש: "מזל טוב לשתי המדינות, שהשתמשו בשכל הישר ובחוכמתן הרבה"

לוגו reuters צילום: רויטרס
צבא הודו באיום על פקיסטן | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

בשעות הצהריים אישרו שרי החוץ של שתי המדינות את הדיווח, כך לפי סוכנויות ידיעות שונות. משרד החוץ ההודי הודיע כי הפסקת האש עם פקיסטן תחל בשעה 17:00 (שעון הודו). הוא ציין כי ראשי המטות המשותפים של הודו ופקיסטן יקיימו שיחות נוספות ב-12 במאי.

משרד החוץ הפקיסטני הצהיר כי: "אין מדובר בהסכם חלקי, אלא בהבנה מלאה של הפסקת האש בין שתי המדינות". הוא ציין כי: "ערב הסעודית השתתפה בשיחות הפסקת אש", וכן ש"כ-30 מדינות עוסקות במאמצים דיפלומטיים פעילים". לפי מקורות אל-ג'זירה: התקיימה שיחת טלפון בין מפקדי הפעולות הצבאיות של פקיסטן והודו.

המתקפה הפקיסטנית, שכונתה "מבצע בוניאנון מרסוס" (מבנה איתן בערבית, מונח מהקוראן), הגיעה לאחר שפקיסטן טענה כי הודו שיגרה טילים לעבר שלושה בסיסי חיל אוויר פקיסטניים, כולל אחד הקרוב לבירה איסלמאבאד. לדברי הצבא הפקיסטני, מערכות ההגנה האווירית שלהם יירטו את רוב הטילים.

פגיעה ישירה בפקיסטן
פגיעה ישירה בפקיסטן | צילום: REUTERS/Stringer

הדיווחים מצביעים על כך שמוקדם יותר היום אירעו בהודו הפסקות חשמל נרחבות. במקביל, מקור צבאי הודי אמר לסוכנות הידיעות כי פעולות הודיות מתקיימות כעת בפקיסטן, וערוץ NDTV ההודי דיווח כי פקיסטן סגרה את כל המרחב האווירי שלה.

העימות הנוכחי, החמור ביותר בין המדינות זה שלושה עשורים, החל ביום רביעי כאשר הודו ביצעה מתקפות בתוך פקיסטן על מה שכינתה "תשתיות טרור". הודו טענה כי מתקפותיה היו בתגובה להתקפה קטלנית על תיירים הינדים בקשמיר ההודית בחודש שעבר, האשמה שפקיסטן הכחישה מעורבות בה.

על פי דיווחים ברויטרס התרחשה הבוקר שיחת טלפון בין בכירים פקיסטנים להודים, שבה הייתה קריאה למפגש פיזי. במקביל דווח על שני פיצוצים שנשמעו בעיר ברמולה שבאזור ההודי של חבל קשמיר.

תגיות:
פקיסטן
/
הודו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף