טרנר אמר: "ראשית ציינו שהמכתב שפורסם ב'לאנסט' ב-20 ביולי 2024, אליו ההצעה מתייחסת באופן ברור, לא טען ש-186,000 עזתים מתו במלחמה הנוכחית. אולם, הוא טען - ללא בסיס - ש-186,000 עזתים עלולים למות בסופו של דבר כתוצאה מהמלחמה.
מספר ההרוגים מאז שישראל החלה את התקפתה על עזה לאחר התקפות חמאס ב-7 באוקטובר 2023 על ישראל עומד על יותר מ-52,000, לפי רשויות הבריאות בשטח. מחקר נפרד ב"לאנסט" מצא שתוחלת החיים בעזה ירדה ב-34.9 שנים במהלך 12 החודשים הראשונים של המלחמה, כמחצית (46.3%) מתוחלת החיים שלפני המלחמה - 75.5 שנים.
תלונה של UKLFI הובילה לכך שבית החולים צ'לסי ווסטמינסטר בלונדון הסיר תצוגת אמנות של ילדים פלסטינים ב-2023 לאחר שהקבוצה טענה שהיא גרמה למטופלים יהודים להרגיש "פגיעים, מוטרדים וקורבנות". היא גם איימה על ממשלת בריטניה בתביעה משפטית בעקבות החלטתה להשעות כ-30 רישיונות לייצוא נשק לישראל.
בתגובתו לדברים אמר טרנר: "טענה זו (כמות ההרוגים) התבססה על ספקולציה חסרת כל יסוד, שגם התעלמה מגורמים שעשויים להוביל להארכת חייהם של העזתים, בהתחשב במצב בריאות הציבור הקיים בעזה לפני המלחמה, כולל היקף ההשמנה. גורמים אלה כוללים את הפחתה האפשרית בזמינות של ממתקים וסיגריות. בהקשר שבו הם נאמרו, ההצהרות שלנו היו מדויקות ואובייקטיביות"