סגן נשיא ארה"ב ג'יי די ואנס ומזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו נועדו עם האפיפיור החדש ליאו ה-14 ביום שני כחלק מניסיונות הממשל האמריקאי לדחוף להסכם הפסקת אש במלחמת רוסיה-אוקראינה, כך דווח ב"וושינגטון פוסט". 

לפי הדיווח, מטרות הממשל האמריקאי משתלבות עם מטרותיו של האפיפיור החדש, האפיפיור האמריקאי הראשון, שמתמקד בסיום הסכסוכים ההרסניים בעולם. במיסה הראשונה שנשא ביום השבעתו קרא האפיפיור לשלום בשלושה סכסוכים משמעותיים: בעזה, באוקראינה ובמיאנמר. גורמים אמריקאים אומרים כי מספר יוזמות אמריקאיות עולות בהרמוניה עם קריאתו של הוותיקן לשלום, כולל הדחיפה האמריקאית לחמאס וישראל להסכים להצעת הפסקת אש ומאמציו של טראמפ לסיים את המלחמה באוקראינה. 

ג'יי די ואנס, מרקו רוביו, האפיפיור לואי ה-14 (צילום: רויטרס)
ג'יי די ואנס, מרקו רוביו, האפיפיור לואי ה-14 (צילום: רויטרס)

לפי הדיווח, ביום שבת נפגש רוביו עם איש הקשר של הוותיקן בנושא אוקראינה, הקרדינל מטאו זופי, וברך על הכס הקדוש כמקום אפשרי לשיחות שלום בין רוסיה לאוקראינה וכגורם מנחה להחזרת מאות הילדים האוקראינים שנלקחו לרוסיה במהלך המלחמה. 

"היכן שלדעתי מדיניותו של הנשיא טראמפ תואמת בצורה הטובה ביותר את ההוראה החברתית הנוצרית ואת האמונה הקתולית הוא שיותר מכל נשיא אחר בימי חיי, הנשיא טראמפ הלך בדרך של שלום", אמר ואנס.

עם זאת, גורמים אמריקאים מסרו ל"וושינגטון פוסט" כי הפער הגדול בין טראמפ לוותיקן בנוגע למדיניות ההגירה הוא במידה רבה בלתי ניתן לגישור, אך רוביו אמר ל"וושינגטון פוסט" כי שתי העמדות אינן סותרות ויש יתרון בבלימת זרם ההגירה ההמונית. "אין סתירה", אמר רוביו. "הייתי טוען שאין שום דבר רחום בהגירה המונית. אין שום דבר רחום בגבולות פתוחים המאפשרים סחר באנשים כאן". רוביו גם התעקש כי אין להתייחס לוותיקן כישות פוליטית. "אני מבין שיש פיתוי לכסות את האפיפיורות כמשרה פוליטית. זו לא משרה פוליטית. זו משרה רוחנית", אמר. עם זאת, הוזכר שהאפיפיור ספג ביקורת מגורמים שונים ביחס למעורבות הפוליטית שלו.