יצטרפו להסכמי אברהם? נשיא המדינה האפריקאית ביקש להיפגש עם נתניהו

מאוריטניה צפויה לחדש יחסים עם ישראל בתיווך נשיא ארה"ב טראמפ ולהיכנס אפילו להסכמי אברהם. נשיא מאוריטניה ייפגש עם נתניהו כחלק ממאמצי הממשל האמריקאי לקדם נרמול יחסים ושותפויות כלכליות באזור

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אישה מגנה על בנה מפני הרוח במאוריטניה, מערב אפריקה
אישה מגנה על בנה מפני הרוח במאוריטניה, מערב אפריקה | צילום: רויטרס
3
גלריה

ממשל טראמפ ציין כי הוא מחויב לנרמול היחסים ולהרחבת השותפויות הכלכליות עם ישראל ברחבי היבשת. עדיין ישנן תשע מדינות אפריקאיות שמעולם לא הכירו במדינת ישראל (אלג'יריה, קומורו, ג'יבוטי, לוב, סומליה ותוניסיה) או השעו את היחסים בין המדינות (מאלי, מאוריטניה וניז'ר).

בועז ביסמוט כשגריר ישראל במאוריטניה, לפני ניתוק היחסים
בועז ביסמוט כשגריר ישראל במאוריטניה, לפני ניתוק היחסים | צילום: עמוס בן גרשום/לע״מ

הפגישה היום בין טראמפ לחמשת המנהיגים האפריקאים תוכננה כצעד האחרון במהלך רחב למקד את יחסי ארה"ב-אפריקה בהזדמנויות מסחריות וסחר במקום בסיוע. מנהיגי גבון, גינאה-ביסאו, ליבריה, מאוריטניה וסנגל מייצגים מדינות שאינן "בעדיפות ברורה מאליה" עבור וושינגטון, ציין אנליסט אחד, אך יאפשרו לממשל לתגמל את גבון וסנגל על ​​מעברי שלטון שלווים אחרונים ולדון בהתמודדות עם הגירה וסמים אסורים עם נשיאי גינאה-ביסאו ומאוריטניה.

טראמפ לא הסתיר את שאיפותיו לזכות בפרס נובל לשלום והגביר את מאמציו לקדם הסכמי שלום בסכסוכים בין אוקראינה לרוסיה ובין ישראל לעזה, ולאחרונה, גם את תיווכו בין הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו לרואנדה.

כוחות האו''ם בקונגו
כוחות האו''ם בקונגו | צילום: רויטרס

בעוד שעדיין קיימים ספקות לגבי האם כל הצדדים באי-הסדר המורכב והקטלני שנמשך שלושה עשורים במזרח אפריקה ידבקו בהסכם שסוכם בתיווך טראמפ, נראה כי הקרבות הקשים ביותר שככו מאז ההודעה בוושינגטון בחודש שעבר.

כעת יש גם דיבורים אופטימיים על כך שהבית הלבן יפנה את תשומת ליבו למלחמת האזרחים בת השנתיים בסודן, שם מיליונים נעקרו מבתיהם מאז אפריל 2023. השבוע ראש ממשלת ישראל נתניהו מינה את טראמפ לפרס נובל לשלום באומרו כי נשיא ארה"ב "הפגין מסירות איתנה ויוצאת דופן לקידום שלום, ביטחון ויציבות ברחבי העולם".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אפריקה
/
מאוריטניה
/
דונלד טראמפ
/
הסכמי אברהם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף