כנראה שלא מהאמבטיה: טראמפ שאל שאלה מפתיעה – והמבוכה לא איחרה לבוא

במהלך ארוחה עם מנהיגים מאפריקה, טראמפ שאל את נשיא ליבריה בואקאי "איפה למדת לדבר כל כך יפה? בליבריה?", מבלי לדעת שאנגלית היא שפתה הרשמית של המדינה מזה 200 שנה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ עם מנהיגי אפריקה
דונלד טראמפ עם מנהיגי אפריקה | צילום: REUTERS/Kevin Lamarque

במהלך המפגש, שנערך בנוכחות מנהיגים ממדינות שונות ביבשת, נשא בואקאי דברים באנגלית רהוטה - שפת האם של אזרחי ליבריה. טראמפ, שהתפעל מהמבטא ומהניסוח של בואקאי, פנה אליו ושאל: "איפה למדת לדבר כל כך יפה? איפה התחנכת – בליבריה?" השאלה עוררה הרמות גבה מצד משתתפים ומגיבים ברחבי הרשת, שכן אנגלית היא השפה הרשמית בליבריה מאז היווסדה – קרוב ל־200 שנה. התגובה של בואקאי הייתה מאופקת ומנומסת: הוא השיב בחיוך קל, "בליבריה, אדוני".

האירוע התרחש לאחר שבואקאי דיבר באנגלית, לעומת מנהיגים אחרים שנעזרו במתורגמנים. במהלך דבריו הביע תמיכה במדיניותו של טראמפ. בתגובה להערת טראמפ, שציינה כי יש סביב השולחן אנשים "שלא מדברים כל כך טוב", נשמעו גיחוכים קלים – וטראמפ עצמו נראה נבוך מעט.

תגיות:
ליבריה
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף