גם בלבנון לא רוצים אותם: חיזבאללה בשפל חסר תקדים

חיזבאללה נחלש בעקבות המלחמה בין ישראל לאיראן, כך טוען ניתוח באתר "The Conversation" האוסטרלי. ארה"ב מנצלת את המצב כדי לקדם עסקה לפירוק הארגון מנשקו, בגיבוי ממשלת לבנון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
השמדת תשתיות טרור של החיזבאללה | צילום: דובר צהל

אתר "The Conversation" האוסטרלי פרסם ניתוח נרחב על התפתחויות מדיניות־ביטחוניות במזרח התיכון לאחר סבב הלחימה האחרון בין ישראל לאיראן. לדבריהם, אף שארצות הברית נטלה חלק מוגבל בלחימה, התוצאה הייתה ברורה: איראן יצאה מהעימות מוחלשת, ובכך הפכה לפגיעה יותר - מצב שמשליך ישירות גם על לבנון, שבה נוכחות והשפעה איראנית ניכרת דרך ארגון חיזבאללה.

לפי הדיווח, הצעה זו זוכה לתמיכה מצד ממשלת לבנון. המצב החדש עשוי לפתוח חלון הזדמנויות למדינה הלבנונית לאמץ מדיניות ניטרלית יותר, להשתחרר מהשפעות חיצוניות ולהתמקד במשבריה הפנימיים.

ג'וזף עאון
ג'וזף עאון | צילום: רויטרס

לצד זאת, חזיבאללה מתמודד עם קשיים כלכליים חסרי תקדים, ואינו מצליח לעמוד בהבטחות כלפי לוחמיו, ובהן שיקום בתיהם שנפגעו. איראן, בהתמודדות עם משברים פנימיים חריפים, מצמצמת את סיועה האזורי. ועדיין, חיזבאללה לא מובס פוליטית או צבאית. הפסקת האש מ־27 בנובמבר 2024 לא הביאה לסיום סבב המהלומות, וישראל ממשיכה לתקוף מטרות בדרום לבנון כמעט מדי יום.

סוריה גם משנה גישה כלפי ישראל, ובמקום מדיניות עוינת, המשטר החדש נוטה לקיים מגעים דיפלומטיים, תהליך שעדיין לא התגבש סופית אך עשוי להשפיע משמעותית על מעמד חזיבאללה בלבנון.

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
/
לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף