סוכנות הידיעות "רויטרס" ציטטה שלושה מקורות המקורבים לקרמלין שאמרו כי לפוטין "לא אכפת מהאיומים" של טראמפ והוא מתכוון להמשיך להילחם באוקראינה עד שהמערב ייקח ברצינות את תנאי השלום שלו ותביעותיו לריבונות על שטחים שבשליטת מוסקבה עשויות להתרחב ככל שהכוחות הרוסיים יתקדמו.
המקורות אמרו כי פוטין מאמין שהכלכלה והצבא של רוסיה חזקים מספיק כדי לעקוף כל צעד מערבי נוסף.
המקורות אמרו כי פוטין לא יעצור את המלחמה בלחץ המערב וציינו כי הם מאמינים שרוסיה, שחמקה מהסנקציות המערביות הקשות ביותר, עלולה לסבול מקשיים כלכליים נוספים, כולל האיום של ארצות הברית להטיל מכסים על רוכשי נפט רוסי.
אחד המקורות אמר ל"רויטרס" בעילום שם כי "פוטין מאמין שאף אחד לא מדבר איתו ברצינות על פרטי השלום באוקראינה, כולל האמריקאים, ולכן הוא ימשיך עד שישיג את מה שהוא רוצה".
המקור אמר כי פוטין מאמין שלא התקיימו דיונים מפורטים על יסודות תוכנית השלום למרות שיחות טלפון רבות בינו לבין טראמפ וביקוריו של השליח המיוחד סטיב וויטקוף ברוסיה.
המקור הוסיף: "פוטין מעריך את היחסים עם טראמפ וניהל דיונים טובים עם וויטקוף, אבל האינטרס של רוסיה הוא מעל הכל".
המקורות אמרו גם כי תנאי השלום של פוטין כוללים התחייבות משפטית מחייבת שנאט"ו לא תתרחב מזרחה, שאוקראינה תישאר ניטרלית, שתטיל מגבלות על כוחותיה המזוינים, שדוברי רוסית החיים שם יזכו להגנה, כמו גם קבלת ריבונותה של רוסיה על השטח האוקראיני שסיפחה.
המקורות אמרו כי הנשיא הרוסי מוכן גם לדון בהענקת ערבות ביטחונית לאוקראינה בהשתתפות המעצמות הגדולות, אם כי עדיין לא ברור כיצד זה יקרה.
מקור נוסף אמר ל"רויטרס" כי פוטין רואה במטרותיה של רוסיה חשיבות רבה יותר מכל הפסד כלכלי שעלול לנבוע מהלחץ המערבי, וכי הוא אינו מודאג מאיומי ארצות הברית להטיל מכסים על סין והודו בשל רכישות הנפט הרוסי שלהן.