העיר סווידא שבדרום סוריה ממשיכה להיות מוקד לעימותים חריפים בין חמולות בדואיות חמושות לבין התושבים הדרוזים המקומיים. היום (ראשון) רשת אל־ג'זירה דיווחה כי מטעם שרד הפנים הסורי נמסר כי העיר סווידא פונתה מכל לוחמי החמולה, והעימותים בתוך שכונות העיר פסקו, אולם המתיחות הביטחונית נותרת גבוהה.
חטיפה בשידור חי – וזעם על התקשורת הערבית
בתוך הכאוס המתמשך, תועד אתמול אירוע חטיפה של נשים וילדים דרוזים, אשר שודר בשידור חי בערוץ הקטארי "אל־ערבי". כתב הערוץ, ששהה בזירה, ראיין בדואי שישב ברכב כשבמושב האחורי נראו נשים וילדים שנחטפו. כשהכתב החל לשוחח עמם – קיבל בשידור חי איתות מהמערכת להפסיק את הריאיון ולעבור לנושא אחר.
כאשר עבר הכתב לאחת הנשים שישבה במושב האחורי וראיין גם אותה, לפי תרגום הגולשים, האישה אמרה כי "טיפלו בנו טוב", אולם ניתן להבין בבירור כי הדברים נאמרו בלחץ, ומתוך תחושת פחד – זאת על רקע דיווחים רבים על חטיפות שבוצעו בידי קבוצות אסלאמיסטיות קיצוניות באזור. תיעוד זה עורר סערה רבה, במיוחד לאור התחמקות הערוץ מלהתייחס ישירות לחומרת הפשע והאדישות המצמררת של כתב הערוץ שתיעד לכאורה חטיפה בשידור חי. כמו וכן, לרשת החברתית-X עלו תיעודים נוספים בהם נטען כי מדובר בחטיפת ילדים דרוזים.
תגובת ישראל והסיוע לדרוזים
במקביל, שר החוץ גדעון סער הורה על העברת סיוע הומניטרי ממוקד לדרוזים בסווידא, בשווי של כ־2 מיליון ש"ח. חבילת הסיוע כוללת מזון, תרופות, ערכות עזרה ראשונה וציוד רפואי, ותועבר ישירות לאזורים הדרוזיים שנפגעו מהאלימות. הסיוע ממומן מתקציב משרד החוץ ומצטרף למשלוח קודם שנשלח בחודש מרץ האחרון.