עשרות נוסעים ישראלים שעשו את דרכם באונייה שעגנה היום (שלישי) באי סירוס שביוון לא הורשו לרדת ממנה, בשל הפגנות פרו־פלסטיניות גדולות שהתקיימו בסמוך. ההחלטה התקבלה מתוך דאגה לביטחונם של הנוסעים.
האונייה יצאה מתל אביב ביום ראשון, עצרה ברודוס, והיום הגיעה לסירוס. בהתאם לתכנון, הירידה מהאונייה הייתה אמורה להתבצע בין השעות 12:00 ל־18:00, אך בשל ההפגנות במקום, נאלצו הנוסעים להישאר על הסיפון. במהלך ההמתנה, חלק מהנוסעים הניפו דגלי ישראל וקראו קריאות "עם ישראל חי" כתגובה להפגנה האנטי-ישראלית.
"מי שהפסיד זה האי סירוס"
לדברי קפלן, השיט יצא ביום ראשון בבוקר, ואמור היה לעגון פעמיים. כשהגיעו לסירוס הספיקו לעגון והוא עצמו אף יצא מהאונייה. "כשהתקרבנו לכיוון השער של המקום, ראינו הפגנה של איזה 150-100 איש עם דגלים פלסטיניים", שיתף, "מיד הגיע מישהו ממנו ואמר: 'חבר'ה, חיזרו לאונייה. ברוך השם, כולם בריאים".
קפלן נמצא על האונייה לצד כ־1,600 ישראליות וישראלים, בשיא עונת התיירות. לו עצמו יש על האונייה בלבד 3 ילדים ועוד 18 נכדים - מגיל שנה וחצי עד 17. לא פחות. לדבריו, אף אחד מהם לא איבד קור רוח. "לא מרגישים סיכון, ולא הייתה אף שנייה של סכנה. אין לי כל טענה למנו ספנות, אמר.
"הכול טוב ויפה ומי שהפסיד זה האי סירוס", הדגיש, וסיכם בחיוך: "במקום שיבזבזו כסף על האי - יבזבזו אותו כאן בקזינו".