צבא תאילנד מסר כי בשני מוקדים, התחדשו הלילה הקרבות בין הצדדים. לאחר שימוש של נשק קל וכבד מצד קמבודיה, בתאילנד השיבו בירי ארטילרי, כך לטענתם. עוד מסרו בתאילנד כי מתבצעות פעולות של חילוץ גופות, לאחר ירי טילים שבוצע ע"י קמבודיה.
המתיחות בין תאילנד לקמבודיה עלתה שלב לפני מעט למעלה מיממה. דווח כי בוצעו חילופי אש במרחב הגבול, במה ששתי המדינות טוענות לביצוע "תגובה" לירי מהצד השני. בנוסף, דווח כי תאילנד ביצעה תקיפה באמצעות מטוסי F-16 נגד מטרות צבאיות של קמבודיה.
שתי המדינות, כאמור, האשימו זו את זו בהסלמה, שהחלה ליד מקדש טא מואן תום הנמצא באזור השנוי במחלוקת בגבול, הממוקם כ-360 קילומטרים ממזרח לבנגקוק. "השתמשנו בכוח אוויר נגד מטרות צבאיות כפי שתוכנן", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס ריצ'ה סוקסווואנון, דובר סגן הצבא התאילנדי.
המתחים הוצתו מחדש בחודש מאי השנה, בעקבות הריגתו של חייל קמבודי במהלך חילופי ירי קצרים, במה שהסלים והפך למשבר דיפלומטי מלא ,שכעת נראה כי הגיע לשיאו ועבר לקרבות מזוינים ושימוש במטוסי קרב.