"המסרים סביב המחנה מקדמים תערובת של גבריות רעילה ורטוריקה סימפתית לארגונים קיצוניים", נמסר מהקהילה היהודית בדרבישייר. "זה מטריד ומהווה איום ממשי על שלומנו. אנו קוראים לרשויות לעקוב מקרוב אחר הפעילות כדי לוודא שלא מופץ שם תוכן קיצוני או מסית". בארגון CST הצטרפו לקריאה ואמרו: "מדאיג מאוד שמטיף שהביע הערכה כה עמוקה למנהיגי חיזבאללה יהיה אחראי על מחנה מהסוג הזה. קיים סיכון ממשי לרדיקליזציה, ואנו ממליצים למשטרה לעקוב מקרוב אחר התכנים המועברים במקום".
גם ארגונים העוסקים במעקב אחר גורמים אסלאמיים רדיקליים בבריטניה הגיבו בחריפות. קסרה ארבי, מנהל מחקר משמרות המהפכה בארגון United Against Nuclear Iran, אמר כי מדובר ב"כישלון חמור של הרשויות הבריטיות". לדבריו, "איך ייתכן שמטיף עם קשרים מתועדים לחיזבאללה, שמוגדר כארגון טרור בבריטניה, מארגן מחנות לוחמים צעירים בלי פיקוח? זהו רק קצה הקרחון".
לדבריו, המחנה מתקיים על רקע ניסיון גובר מצד המשטר האיראני ושותפיו לעודד הקצנה אנטישמית בבריטניה, "והרשויות נדרשות לפעול בנחישות". הוא אף קרא להתערבות פרלמנטרית בטענה שמדובר ב"כתם מתמשך בעבודת הרגולציה".
"איננו מקבלים הטפות מוסר"
בתגובה לפניית עיתון ה־Jewish Chronicle, פרסם מחנה "Spiritual Warrior" הצהרה תקיפה. באמצעות ייצוג משפטי, מסרו המארגנים: "במקום לעסוק במחנה שלנו, על הרשויות בבריטניה להתמקד בלכידת קיצונים יהודים מקומיים ששירתו בצבא הישראלי". עוד הוסיפו כי "ה־JC הוא זרוע של משטר עוין, ואיננו מקבלים ממנו הטפות מוסר".
מטעם המחנה נמסר בנוסף: "הצעירים האינטליגנטים שמצטרפים אלינו לומדים לפתח גבריות מבוססת אמונה דרך שילוב של כושר גופני, הדרכה עסקית ולימודי דת – מתוך מטרה לחזק את אחוות האמונה והרוח".
בעקבות הסערה, הביעה גם חברת הכנסת לשעבר ופעילת זכויות אדם לוסי ת'ורנטון (המתוארת במקורות זרים) חשש מהשלכות המחנה על מרקם החיים המקומי: "חינוך צעירים לנאמנות לזרמים קיצוניים תוך שימוש באימון קרבי, עלול להסלים מתחים עדתיים". לפי הדיווחים, המחנה צפוי להימשך מספר ימים, אך נכון לעכשיו לא התקבלו דיווחים על תקריות או עבירות. המשטרה המקומית לא פרסמה תגובה רשמית, אך גורמי ביטחון מוערבים בבדיקת הנושא.