לאחר הצונאמי המדיני: סקר קובע - ישראל איבדה את ארצות הברית

סקר חדש של מכון "גאלופ" מציג מגמה מדאיגה של שינוי לרעה בדעת הקהל האמריקאי כלפי ישראל ושפל חדש בתמיכה בפעולה בעזה ובראש הממשלה בנימין נתניהו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ
בנימין נתניהו, דונלד טראמפ | צילום: אבי אוחיון, לע"מ
2
גלריה

מנתוני הסקר עולה כי העמדות של הציבור בארצות הברית כלפי מדינת ישראל והעומד בראשה מוסיפות להיות מקוטבות לפי שיוך פוליטי. בעוד 71% מהרפובליקנים תומכים בפעולה הצבאית בעזה, רק 8% מהדמוקרטים ו-25% מהעצמאים מחזיקים בדעה דומה.

כוחות צה''ל בעזה
כוחות צה''ל בעזה | צילום: דובר צה''ל

גם כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו נרשמו פערים גדולים: 67% מהרפובליקנים רואים בראש הממשלה דמות חיובית, לעומת 9% בלבד מהדמוקרטים ו-19% מהעצמאים.

עוד מצא הסקר, כי 52% מהאמריקאים מחזיקים בדעה שלילית כלפי נתניהו - הנתון השלילי הגבוה ביותר מאז החל הנושא להיבחן ב-1997. רק 29% מקרב הציבור בארצות הברית ציינו כי יש להם דעה חיובית על ראש הממשלה, בעוד 19% השיבו כי אין להם דעה בנושא.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ארצות הברית
/
ישראל
/
ממשלת ישראל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף