"גם הצבא הישראלי וגם ממשלת ישראל הבטיחו לפתוח בחקירה מקיפה של התקרית הזו", אמר מרץ במסיבת עיתונאים בברלין. "אני רוצה להמתין לתוצאות החקירה הזו לפני שאקבל החלטה סופית".
לאחר מסיבת העיתונאים של ברק, ממשלת לבנון מיהרה להגיב - ולנסות להרגיע את הרוחות: "מצטערים על הדברים שנאמרו בפלטפורמה שלנו. מברכים את ארה"ב על מאמצם להרגיע את הרוחות במדינה ואת העיתונאים אשר מסקרים את המצב במדינה".
בצה"ל הביעו צער על פגיעה באזרחים ובעיתונאים, אך ציינו כי היקף הנפגעים עדיין אינו ברור. דובר צה"ל מסר כי מתבצעים תחקירים מקיפים של האירוע ושל התנהלות הכוחות. גורמים בחיל האוויר הוסיפו כי התקיפה לא בוצעה על ידי מטוסי חיל האוויר, אלא באמצעים של אוגדה 36.
נזכיר גם כי זמן קצר לאחר התקיפה מסר חמאס הצהרה חריפה, שבה האשים את ישראל ב"פשע השמדה מתוכנן בעזה". הארגון קרא לקהילה הבין־לאומית, לאומות המאוחדות ולמדינות ערב והאסלאם "לנקוט צעדים רציניים לעצירת הפשע", והטיל אחריות ישירה על הממשל האמריקאי והמדינות התומכות בישראל.