לאחר מכן סאליבן התייחס ליחסים בין ארה"ב לישראל בראי דמותה של האחרונה: "אבל מבחינתי, השאלה הגדולה יותר שאתה שואל היא לגבי מערכת היחסים בין ארה"ב לשיראל. וכאן אני חושב שזה מסתכם בשאלה 'מה עתידה של ישראל?'", שאל.
סאליבן פירט: "האם נצטרך להתמודד עם ראש הממשלה וממשלת ימין במשך שנים רצופות, או שיהיה שינוי פוליטי בישראל? כי אני חושב שתהיה לכך השפעה על אופי מערכת ביחסים בין ארה"ב לישראל". הוא הוסיף כי: "אופייה הדמוקרטי של ישראל בעוד שנתיים, שלוש, ארבע, חמש שנים - ישפיע באופן דרמטי על אופי מערכת היחסים בין ארה"ב לישראל".
סאליבן נשאל מה יקרה אם שום דבר לא ישתנה בממשלה הישראלית, שתמשיך להיות "ממשלת ימין קיצוני" ותתמיד במדיניות הנוכחית שלה, לכך הוא השיב: "אז זו לא תהייה ישראל כפי שהכרנו אותה", קבע והוסיף שגם הרבה ישראלים "לא יזהו את ישראל אז ומין הסתם אמורה להיות לזה השפעה על מערכת היחסים (עם ארה"ב)".
לו הביע כעס בזמנו על הטענה לאמברגו נשק ואמר כי "מעולם לא היינו יעילים יותר במענה על צרכיה הצבאיים של בעלת ברית", והוסיף כי אנשים הופכים "פערים הגיוניים בדעות בנוגע לסוג אחד של נשק ל'אמברגו'".