אחרי שהכריזו על מדינה פלסטינית: המהלך הבא של אירופה נחשף - וארה"ב נעדרת

קנדה, צרפת, גרמניה ומדינות נוספות קראו לישראל לאפשר פינוי חולים מעזה לטיפול באיו"ש והציעו סיוע רפואי. ארה"ב לא הצטרפה. במקביל, מערכת הבריאות בעזה קורסת והביקורת הבינלאומית על ישראל מתרחבת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עקורים בעזה
עקורים בעזה | צילום: רשתות חברתיות
3
גלריה

בין החותמות: אוסטריה, בלגיה, קנדה, צרפת, גרמניה, איטליה, פולין והאיחוד האירופי - בסך הכול 24 מדינות. עם זאת, ארצות הברית לא הצטרפה לחתימה על ההודעה.

ועידת האו''ם בנושא פתרון שתי המדינות
ועידת האו''ם בנושא פתרון שתי המדינות | צילום: רויטרס

הודעת המדינות מגיעה על רקע התרעות ארגוני סיוע, שלפיהן מאז מאי, אז הוסרו חלק מההגבלות על הכנסת סיוע, כמעט ולא הצליחו להגיע לרצועה תרופות וציוד רפואי חיוני. ארגון הבריאות העולמי התריע אז כי מערכת הבריאות בעזה "נמצאת על סף קריסה מוחלטת".

ההודעה המשותפת מצטרפת למגמה רחבה יותר של התרחקות בין עמדות אירופה וארה"ב. בחודשים האחרונים הצהירו בריטניה, צרפת ומדינות נוספות על תמיכתן בהכרה במדינה פלסטינית באו"ם כבסיס לפתרון שתי המדינות – צעד שוושינגטון ממשיכה להתנגד לו.

כזכור, ועידת האו"ם בנושא פתרון שתי המדינות התקיימה אמש (שני) בניו יורק, ביוזמת צרפת וערב הסעודית. נשיא צרפת עמנואל מקרון פתח את הוועידה בקריאה לפעולה לסיום המלחמה בעזה והחזרת החטופים המוחזקים על ידי חמאס.

נשיא צרפת עמנואל מקרון בוועידה לפתרון שתי המדינות באו''ם
נשיא צרפת עמנואל מקרון בוועידה לפתרון שתי המדינות באו''ם | צילום: רויטרס

נציין גם כי מנהיגי המדינות מלטה, מונקו, לוקסמבורג, בלגיה ואנדורה הכירו במדינה פלסטינית במהלך מושב האו"ם.

תגיות:
צרפת
/
רצועת עזה
/
גרמניה
/
קנדה
/
הכרה בפלסטין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף