דרמה במסדרונות האו"ם: פקידה בממשל טראמפ הותקפה

פקידה של משרד הבריאות ומשאבי האנוש של ארצות הברית, ששהתה שם במסגרת העצרת הכללית של האו"ם, הותקפה במשך דקות ארוכות. "האו"ם איבד את דרכו" אמר גורם במשלחת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ באו"ם
דונלד טראמפ באו"ם | צילום: רויטרס
2
גלריה

פקידה הממשל טראמפ הותקפה פיזית על ידי אישה בתוך המסדרונות האו"ם בחמישי האחרון אחר הצהריים במהלך כינוס העצרת הכללית, כך דווח לרשת "פוקס ניוז".

רוברט קנדי ג'וניור ודונלד טראמפ באירוע קמפיין בחסות הקבוצה ״נקודת מפנה ארה״ב״
רוברט קנדי ג'וניור ודונלד טראמפ באירוע קמפיין בחסות הקבוצה ״נקודת מפנה ארה״ב״ | צילום: רויטרס

על פי עדותה של הפקידה, היא הלכה במסדרון באו"ם כשאישה החלה לגעור בה ולהאיר באור חזק בפניה. על פי עדויות היא כינתה את הפקידה "פשיסטית" ו"נאצית". "העלבונות הפכו אישיים", אמרה. על פי סיפורה, היא נכנסה לשירותי הנשים כדי לברוח, אך האישה המשיכה לעקוב אחריה. "הצעקות שלה הפכו לצרחות - עלבונות אגרסיביים".

הפקידה ניסה להסתתר בתא שירותים, אך סיפרה שהאישה דחפה את הדלת וניסתה להיכנס לתא. לאחר שהצליחה לסגור את הדלת, האישה הניחה את המצלמה מעל דלת תא השירותים כדי להמשיך לצלם את הפקידה.

הפקידה חיכתה שהצעקות ייפסקו כדי לצאת, אך האישה חיכתה לה בדלת והמשיכה לעקוב אחריה למסדרון, תוך שהיא ממשיכה לצעוק עליה ולהאיר עם פנס הפלאפון בפניה. לבסוף, הפקיד ההצליח להימלט.

"זה הרגיש מאוד פוליטי באופיו", אמרה. "שר החוץ קנדי ​​מקבל מספר עצום של קשתות וחצים ואיומים שהוא מתמודד איתם, אבל נראה שזה לא מספיק, וזה מחלחל למטה". היא הוסיפה: "זה דבר מפחיד, אבל אנחנו יותר חזקים, ויש לנו מנהיגות מדהימה."

קלי אמרה לרשת כי השירות החשאי של ארה"ב יחקור "כיצד נכנסה המפגינה לאירוע ביטחון לאומי גדול". על פי מקורות האישה הואשמה בתקיפה, הטרדה בנסיבות מחמירות, ניסיון תקיפה והחזקת נשק פלילית. היא שוחררה ממעצר בשישי בערב ותופיע בפני שופט. "האו"ם חייב לענות מדוע התקריות המדאיגות הללו ממשיכות להתרחש נגד הנשיא וצוותו", סיימה קלי.

"אנו זועמים על כך שחברה במשלחת האמריקאית הותקפה פיזית בתוך מטה האו"ם אחר הצהריים של ה-25 בספטמבר", אמר דובר האו"ם האמריקאי. "יש לטפל במתקפה זו במהירות. האו"ם עצמו מכיר בכך שאיבד את דרכו".

"כעת, זה הפך לזירה שבה חבר משלחת אמריקאית מוטרד ומותקף", אמר הדובר. "אם אינך יכול לשמור על בטיחותם של אנשים בבניין שלך, איך אתה יכול לטעון שאתה המרכז הדיפלומטי של העולם?" הדובר כינה את התקרית "בלתי מתקבלת על הדעת", ואמר כי האו"ם "ישתמשו בכל משאב זמין כדי לתמוך בשירות החשאי של ארה"ב בחקירתם של התקרית".

"אנו יודעים שהאו"ם זקוק לרפורמה דרמטית וכעת עליו גם ליישם באופן מיידי סקירה יסודית של פעולות הביטחון של האו"ם", אמר הדובר. "כישלונות האו"ם ניכרים ברחבי העולם, ועכשיו גם במסדרונותיו שלו".

תגיות:
ארצות הברית
/
העצרת הכללית של האום
/
תקיפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף