הרב שהציל מאסון, והמחבל שהגיע כילד לאנגליה: פרטים נוספים על הפיגוע

הרב דניאל ווקר מנע מהמחבל להיכנס לתוך בית הכנסת ובכך מנע פיגוע גדול יותר - כך דווח בתקשורת הבריטית. כמו כן, רב שנכח באירוע ציין שכולם היו רגועים, והשתמשו "באלמנט של הומור" כדי להמשיך

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דניאל ווקר, נכח בבית הכנסת בזמן הפיגוע במנצ'סטר
דניאל ווקר, נכח בבית הכנסת בזמן הפיגוע במנצ'סטר | צילום: gettyimages
3
גלריה
דניאל ווקר, נכח בבית הכנסת בזמן הפיגוע במנצ'סטר
דניאל ווקר, נכח בבית הכנסת בזמן הפיגוע במנצ'סטר | צילום: gettyimages

ב"דיילי מייל" ציינו כי הרב ווקר משמש כיו"ר משותף של הוועדות הקהילתיות והבין דתיות של ה-JRC והוא רב הקהילה היהודית של היטון פארק מאז 2008. הוא ממלא מספר תפקידים נוספים בארגונים קהילתיים, כולל כיו"ר חוג הידידות, המסייע לאנשים עם מוגבלויות. הוא גם מנהל בית הדין (בית הדין הכנסייתי) של מנצ'סטר, ומשמש כמנכ"ל בתי הספר היסודיים והתיכוניים המלך דוד. בעבר מילא מספר תפקידים רבניים וחינוכיים בישראל ובבריטניה. הרב ווקר התחנך בבית הספר היהודי לדקדוק במנצ'סטר ולאחר מכן למד בישיבות בארה"ב ובישראל, שם קיבל את הסמכתו בשנת 2003.

פרטים נוספים על המחבל

אישה שגרה בשכנות לג'יהאד סיפרה לטלגרף: "הוא גר שם 10 שנים, בלי אישה או ילדים שיכולתי לראות. הוא אף פעם לא נראה מדבר עם מישהו כאן", והוסיפה: "זיהיתי אותו מהתמונות של התוקף שפורסמו. זיהיתי את המכונית הקטנה שלו, הקיה, כי הוא תמיד היה מחנה אותה בצורה מגושמת מחוץ לחנות שלנו". עוד תיארה אותו: "הוא היה הולך בפיג'מה וסנדלים, נושא קניות. הוא היה די חטוב ונהג לשמור את המשקולות שלו במוסך. הייתי רואה אותן שם".

המחבל ג'יהאד אל-שאמי, רגע לפני הפיגוע בבית כנסת במנצ'סטר
המחבל ג'יהאד אל-שאמי, רגע לפני הפיגוע בבית כנסת במנצ'סטר | צילום: צילום מסך מתוך רשתות חברתיות

בטלגרף דווח מפי מועצת הנציגים ומועצת המנהיגות היהודית כי הם "הרוסים" ממתקפת הטרור היום. הן הודו תחילה למשטרה ולצוות האבטחה של בית הכנסת על "פעולתם האמיצה", כמו גם לממשלה, למלך, לראש הממשלה ולפוליטיקאים בכירים אחרים על ביטויי תמיכתם: "בתקופה אפלה זו, מעשי סולידריות אלה יהיו נחמה לקהילה שלנו".

אך הוסיפו: "בתקופה של גואה באנטישמיות בבריטניה, למרבה הצער חששנו שההתקפה הזו תגיע. אנו קוראים לכל בעלי הכוח וההשפעה לנקוט בפעולות הנדרשות כדי להילחם בשנאה נגד העם היהודי, ונעבוד עם הרשויות על סדרה של צעדים נוספים להגנה על קהילתנו בימים הקרובים".

תגיות:
פיגוע
/
בריטניה
/
יהודים
/
מנצ'סטר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף