על פי הדיווח, האונס לכאורה התרחש מוקדם יותר השנה במנצ'סטר. ההחלטה להעניק לו ערבות תעורר שאלות אם היה עליו להיות במעצר בעת שביצע את הפיגוע הרצחני. עוד דווח כי אל-שאמי לא היה מוכר לשירותי הביטחון או היה על הרדאר של משטרת הלוחמה בטרור, למרות העובדה שבשנת 2012 הוא נחשד בשליחת איומי מוות לחבר פרלמנט שמרני.
על פי הטלגרף, אל-שאמי האב הגיע לבריטניה מסוריה בשנות ה-90 והתיישב באזור קרמפסל בצפון מנצ'סטר, שבו מתגוררת אוכלוסייה יהודית גדולה. הוא הוסמך כרופא בסוריה והשלים לימודים נוספים בבריטניה, לפני שהפך למנתח טראומה. ככל הנראה הוא נמצא כעת בחו"ל ועובד כרופא.
שלושה ימים לאחר הטבח, ב-10 באוקטובר, הוא תהה מדוע חמאס אינו מקבל תמיכה ממדינות ערביות אחרות. הוא כתב: "איפה ההתנגדות הזו לכאורה עם טילי חיפה... מי ייתן וקללת האל תושת על הצבועים, הבוגדים שהתחייבו לסדר יום עדתי מגעיל - רגע האמת מגיע באופן בלתי נמנע".