כאשר נשאל מה ארה"ב יכולה לעשות כדי שאזור המוקשים יוכל לעבור בשלום מבלי להפוך למכשול בדרך להשגת הפסקת אש בעזה, השיב עבאס: "לדעתי, אם בני הערובה ישוחררו - אני מתכוון, באמת לשחרר אותם - אם נראה שינוי אמיתי, יהיה קשה לישראל לחדש את הפעולות הצבאיות. ההצדקה העיקרית היא אי שחרור בני הערובה".
המראיין המשיך: "אבל ד"ר עקיל, סליחה על ההפרעה, רק כדי להבין חלקית. כעת נתמקד בשחרור בני הערובה הישראלים החיים והמתים. לאחר מכן נעבור לנקודות המחלוקת הבלתי פוסקות: כלי הנשק של חמאס, נסיגה ישראלית, משילות בעזה. נותרו מספר סוגיות פתוחות. האם זה יידחה עד לאחר מסירת בני הערובה הישראלים?".
"מה אם חמאס ימסור את בני הערובה הישראלים אבל מאוחר יותר לא יאהב את תוצאות המשא ומתן?", שאל המראיין והוסיף, "אבל זה לא רק עניין הנשק, ד"ר עקיל. זו צורת הממשל בעזה בתקופה שלאחר המלחמה, צבא ישראל נסוג כעת מעזה. ישנן מספר סוגיות פתוחות: גירוש מנהיגי חמאס הנותרים מרצועת עזה. היו מספר נקודות מחלוקת ב-21 הנקודות שהציע טראמפ".
עבאס הדגיש כי "יש הרבה פרטים שצריך לעבד, וזה ייקח הרבה זמן. הקמת המשטרה הפלסטינית - כיצד היא תוקם? מי יכשיר אותה? כוחות ערביים ואיסלאמיים - מאילו מדינות הם יגיעו? כיצד הם ייפרסו? נוכחות כוחות ישראליים בנקודות לאורך רצועת עזה ובתוך עזה - באילו נקודות? מתי זה ידהה? יש מאות פרטים שיידונו".
לגבי נושא פירוק הנשק, ציין כי "חמאס לא דחה את פירוק הנשק, במקום זאת הוא הפנה זאת לדיון פנים-פלסטיני. אני מאמין שהוא אמר זאת כדי להציל את כבודו וכדי לא להיראות כאילו ויתר". עבאס הוסיף כי "ערבים ובינלאומיים, אפילו מדינות שתלויות בכך - כמו קטאר וטורקיה - אתם רוצים שהוא יתפרק מנשקו. הרשות הפלסטינית רוצה שהוא יתפרק מנשקו. הוא לא במצב לשלוט בעזה וגם לא ישמור את הנשק".
החוקר הזהיר כי "אם הוא מתעקש וישתמש בנשק שלו נגד ישראל, זה יפתח שוב את הדלת למלחמה. אני חושב שזה יהיה התאבדותי. אני לא חושב שהוא יעמוד נגד הקונצנזוס הערבי, האסלאמי והבינלאומי לאחר האסון שהתרחש ב-7 באוקטובר".