היריבה המרה של מקרון מטילה פצצה: "הפארסה חייבת להסתיים"

מקרון הטיל על ראש הממשלה היוצא לקורנו לקיים שיחות חירום עם מפלגות למציאת פתרון למשבר במדינה. לה פן קראה לבחירות מיידיות, בעוד סקרים מראים ש-75% מהצרפתים תומכים בפיזור הפרלמנט

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עמנואל מקרון
עמנואל מקרון | צילום: REUTERS/Benoit Tessier/Pool
3
גלריה
ראש ממשלת צרפת לשעבר סבסטיאן לקורנו
ראש ממשלת צרפת לשעבר סבסטיאן לקורנו | צילום: רויטרס

ברויטרס טוענים שהאפשרויות של מקרון מצטמצמות. הוא יכול למנות ראש ממשלה חדש, הוא יכול גם לבחור לפזר את הפרלמנט ולקרוא לבחירות מיידיות, או להתפטר. בחודשים האחרונים, מקרון, שכהונתו נמשכת עד מאי 2027, דחה שוב ושוב את האפשרות להתפטר או לקרוא לבחירות כאשר צרפת שקעה עמוק יותר במשבר, לאחרונה סביב הניסיון למצוא תמיכה לתקציב 2026.

בדיווח מזכירים כי לקורנו התפטר לאחר שבעלי ברית ויריבים כאחד איימו מייד להפיל את ממשלתו החדשה. עוד צוין כי מפלגות הימין הקיצוני והשמאל הקיצוני התמקדו מיד במקרון, וקראו לו לקרוא לבחירות פרלמנטריות מיידיות חדשות או להתפטר.

על פי רויטרס, שלושה רבעים מהצרפתים תומכים בהתפטרות לקורנו וכמעט מחציתם מאשימים את מקרון במשבר. רוב סבור שפיזור הפרלמנט או התפטרות הנשיא ישברו את המבוי הסתום, כאשר סקרים מצביעים שבבחירות מיידיות ההתאגדות הלאומית תהיה הגוש הדומיננטי בפרלמנט המפוצל.

לה פן
לה פן | צילום: רויטרס
תגיות:
צרפת
/
עמנואל מקרון
/
מרין לה פן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף