טראמפ, שכונה בעבר על ידי חמאס "גזען" ו"מתכון לכאוס", הצליח לשכנע את ארגון הטרור להפקיד את אמונו במתווך האמריקאי. גורמים פלסטינים בעזה ציינו כי חמאס הביא בחשבון גם את פקודתו הפומבית של טראמפ לאיראן ולישראל להפסיק את פעולות האיבה בחודש יוני, לאחר מבצע "עם כלביא". טראמפ אף דרש בפומבי ברשת החברתית שלו שמטוסים ישראליים "יסתובבו ויחזרו הביתה" מגיחת הפצצה מתוכננת באיראן.
"למרות התיאטרליות, הוא עושה את מה שהוא אומר", אמר גורם פלסטיני, והדגיש כי הדבר הראה את נכונותו של טראמפ לגרום לישראל לציית להפסקת אש. הבטחתו הפומבית של טראמפ כי תקיפות ישראליות כאלה נגד קטאר לא יחזרו על עצמן הוסיפה לו אמינות בעיני חמאס ושחקנים אזוריים אחרים, לפי גורם פלסטיני נוסף.
אף על פי שהעסקה עשויה לסלול את הדרך לסיום המלחמה, אין ודאות כי השלבים המאוחרים יותר, הנכללים בתוכנית 20 הנקודות של טראמפ לעזה, יתממשו. ישראל תישאר בכמחצית משטח עזה בעתיד הנראה לעין, בעוד חמאס שורד כארגון, והדרישה בתוכנית של טראמפ כי יוותר על נשקו נדחתה למועד מאוחר יותר. הדינמיקה הזו, שבה שני הצדדים זקוקים לתוצאות נוספות, עשויה לסייע בקידום שיחות עתידיות.