אל-ג'ולאני ב-"60 דקות": על הכוונות של סוריה - והאכזבה מישראל

נשיא סוריה התראיין לראשונה בטלוויזיה האמריקאית בתוכנית "60 דקות". הוא הציג את הנזקים של מלחמת האזרחים, דיבר על הורדת המשטר של אסד - והדגיש את הציפיות שלו מישראל בדרך להסדרה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
צה"ל תקף את קריית המטה הכללי בסוריה | צילום: דובר צה"ל
אחמד א-שרע
אחמד א-שרע | צילום: REUTERS/Ammar Awad

ברנן אמרה בתגובה: "ישראל אמרה בפומבי שכוונתה הייתה להגן על קבוצת מיעוט שם, הדרוזים. וראש הממשלה אמר שהוא צריך להגן עליהם, כי הכוחות שלכם לא עשו זאת". א-שרע השיב: "זהו עניין פנימי סורי שצריך להיפתר באופן חוקי על ידי הרשויות הסוריות".

תיעוד: סדרת התקיפות של המטה הכללי של סוריה | צילום: רשתות ערביות

בריאיון א-שרע וברנן טיילו בחורבות הכפר ג'ובר, פרבר של עיר הבירה דמשק שהיה מוקד לקרבות קשים במהלך מלחמת האזרחים וההשתלטות על סוריה, והיא אמרה: "זה מזעזע. פשוט לא נשאר כלום". א-שרע אמר לה: "המלחמה הזו הייתה אכזרית. זו הייתה מלחמה קשה. כל חדר בכל אחד מהבניינים האלה נושא זיכרונות לאותם אנשים שחיו כאן". ברנן ציינה: "זו לא הייתה טעות. זו הייתה מטרה", וא-שרע השיב: "כמובן. כל אלה היו מטרות ישירות עם מטרה אחת: לעקור את האנשים מהאזורים האלה".

א-שרע טען במהלך הריאיון ששיקום מלא של סוריה יעלה 600 עד 900 מיליארד דולר, וזה ידרוש את עזרת הקהילה הבין לאומית. הוא אמר: "העולם צפה בטרגדיה הזו מתרחשת במשך 14 שנים ולא יכול היה לעשות דבר כדי לעצור את הפשע העצום הזה. לכן, העולם כיום צריך לספק תמיכה לסוריה. כל מי שמפריע להסרת הסנקציות על סוריה הוא שותף לעבירה של אלה שביצעו את הפשע הזה".

תגיות:
בשאר אסד
/
ישראל
/
סוריה
/
60 דקות
/
אל-ג'ולאני
/
אחמד אל שרע
/
סווידא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף