בנוסף, ממדאני מציע הקפאת שכר דירה למשך ארבע שנים עבור כשני מיליון תושבים המתגוררים במיליון יחידות דיור מפוקחות, שירותי אוטובוסים חינם, שיחסוך כ-2,000 דולר בשנה למשפחה ויעלה לעירייה פחות מ-800 מיליון דולר בשנה, והעלאת שכר המינימום ל-30 דולר לשעה עד שנת 2030 (כיום 16.50 דולר).
הוא גם מתכנן להקים רשת של חנויות מכולת בבעלות העירייה, ללא תשלומי שכירות וארנונה, כדי להוזיל מחירים לצרכנים. למימון הבטחותיו, ממדאני מציע לגייס 9 מיליארד דולר בהכנסות ממסים חדשים, בין היתר באמצעות מס של 2% על הכנסות העולות על מיליון דולר בשנה (שיניב 4 מיליארד דולר), והעלאת מס החברות המדינתי ל-11.5% (שיניב 5 מיליארד דולר). הוא גם צופה חיסכון של כמיליארד דולר בשנה באמצעות ביקורת מס אגרסיבית וארגון מחדש של חוזים עירוניים.
סטפנס מזכיר שיר ראפ שכתב ממדאני ב-2017, בו הביע "אהבה לחמשת ארץ הקודש" – לקרן שהורשעה בהעברת 12 מיליון דולר לחמאס. לפני מתקפת ה-7 באוקטובר, הציג ממדאני הצעת חוק באספה המדינתית של מדינת ניו יורק שאיימה על מעמד הפטור ממס של ארגוני צדקה פרו-ישראליים, שעמיתו לאספה הגדיר כ"חשוד באופן מיידי" בשל התמקדותה במדינה ספציפית.
התנהלות זו, טוען סטפנס, מעידה על אובססיה, מוסר כפול וזיקה לקיצוניים. הוא מדגיש כי בעוד שממדאני מגנה אנטישמיות, רבים רואים באנטי-ציונות, במיוחד לאחר ה-7 באוקטובר, מקור לשנאה אנטישמית. סקר של פוקס ניוז מראה ש-38% מהיהודים בניו יורק מתכוונים להצביע לממדאני, לעומת 42% התומכים בקואומו, כאשר רבים מודאגים מעמדותיו.