המלך צ׳ארלס הגיע בשעות הצהריים לבית הכנסת "היטון פארק" במנצ'סטר, במטרה לחזק את הקהילה היהודית המקומית בעקבות פיגוע הטרור הקשה שהתרחש במקום ב-2 באוקטובר, בעיצומו של יום הכיפורים. בפיגוע, שכלל דריסה ודקירה, נרצחו שני חברי הקהילה, אדריאן דולבי ומלווין קרביץ, ומספר נוספים נפצעו.
עם הגעתו, התקבל המלך על ידי רב הקהילה, הרב דניאל ווקר, ומנהיגים נוספים. הוא שוחח ארוכות עם חברי הקהילה, הקשיב לעדויותיהם הקשות מהפיגוע והביע את תנחומיו העמוקים. המלך אף נפגש עם אנשי כוחות ההצלה שהיו הראשונים להגיע לזירה. ברגע מרגש במיוחד, הניח המלך צ׳ארלס זר בפינת הזיכרון המאולתרת שהוקמה מחוץ לבית הכנסת, ועמד דקת דומיה לזכר הנרצחים. ביקורו של המלך נתפס כהפגנת סולידריות חסרת תקדים של בית המלוכה עם הקהילה היהודית בבריטניה, על רקע העלייה המדאיגה בתקריות האנטישמיות במדינה.
הביקור מקבל משמעות סמלית נוספת בהיותו ההופעה הציבורית הרשמית הראשונה של המלך מאז החלטתו של אחיו, הנסיך אנדרו, לוותר על תאריו המלכותיים ולהיעלם מהזירה הציבורית. בחירה זו, לקיים את האירוע הפומבי הראשון דווקא בבית כנסת שהותקף, נראית כמסר מכוון של המלך, המבקש להציב את המאבק באנטישמיות ובשנאה בראש סדר העדיפויות.
קהילת "היטון פארק", שנוסדה ב-1935, מהווה מרכז רוחני וחברתי חשוב ליהודי צפון מנצ'סטר. הפיגוע הכה גלים בקהילה המלוכדת והותיר צלקת עמוקה. ביקורו של המלך, על פי חברי הקהילה, מהווה "חיבוק חם ומנחם" ונותן להם כוח להמשיך ולהתמודד עם הטראומה.