אחרי יוזמת הסיפוח: טראמפ מצנן את ההתלהבות - "לא יעשו שום דבר"

לאחר אישור הכנסת בקריאה טרומית לסיפוח החלקי של שטחי יהודה ושומרון, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס ליוזמת הסיפוח, ואמר כי ישראל "לא תעשה שום דבר עם הגדה" - ומתנהגת היטב

אלי לאון צילום: פרטי
דוברת הבית הלבן, קרוליין לוויט, עונה בשלילה לשאלה על בניית בית שלישי | צילום: פוקס ניוז
דונלד טראמפ בכנסת
דונלד טראמפ בכנסת | צילום: דוברות הכנסת

טראמפ בראיון למגזין הנחשב "טיים" בנושא הסיפוח: "זה לא יקרה. זה לא יקרה. זה לא יקרה כי נתתי את מילתי למדינות ערב. אי אפשר לעשות את זה עכשיו. הייתה לנו תמיכה אדירה מהעולם הערבי. זה לא יקרה כי נתתי את מילתי למדינות ערב. זה לא יקרה. ישראל תאבד את כל התמיכה שלה מארצות הברית אם זה יקרה".

בסיום ביקורו של סגן נשיא ארה"ב ג'יי. די. ואנס הוא שוחח עם כתבים בטרם עלה לטיסה היום והתייחס לשימור הפסקת האש בעזה והשמיע ביקורת על ההצבעה על החלת ריבונות ביו"ש.

בעניין ההצבעה שאישרה בקריאה טרומית החלת ריבונות ביו"ש אמר: "ההצבעה בכנסת על סיפוח הגדה המערבית הייתה מוזרה. אם זה היה תרגיל פוליטי, זה היה תרגיל פוליטי טיפשי ואני נעלבתי מזה. אנחנו לא נאפשר לישראל לספח את הגדה המערבית ולא היינו מרוצים מההצבעה הזו. עוד הוסיף: "אמרו לי שזו הצבעה סימבולית".

תגיות:
סיפוח שטחים
/
דונלד טראמפ
/
החלת ריבונות ביהודה ושומרון
/
סיפוח יהודה ושומרון
/
ג'יי. די. ואנס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף