המושל היהודי לא מוותר: "חייב להישאר ולהראות שאנחנו לא מפחדים"

ג'וש שפירו, אחד הדמוקרטים היהודים הבולטים באמריקה ומועמד פוטנציאלי לנשיאות ארה"ב, חושף את ההשלכות האישיות של ניסיון ההצתה במעונו, אירוע שבו משפחתו ניצלה בנס. "החלק הקשה ביותר היה להתמודד עם זה כאבא"

אלי לאון צילום: פרטי
ג'וש שפירו
ג'וש שפירו | צילום: Reuters/ELIZABETH FRANTZ
2
גלריה

שפירו הפרו-ישראלי, שתמך בעסקת הפסקת האש ושחרור החטופים וכן בפתרון שתי המדינות, ספג ביקורת מצד פעילים פלסטינים על יחסו למפגינים בקמפוסים ואהדתו לישראל. באלמר הודה באשמה בניסיון רצח והצתה ונידון באוקטובר לעד 50 שנות מאסר.

נזק שנגרם לביתו של פנסילבניה, ג'וש שפירו, לאחר שביתו הוצת בליל הסדר
נזק שנגרם לביתו של פנסילבניה, ג'וש שפירו, לאחר שביתו הוצת בליל הסדר | צילום: צילום מסך פוקס ניוז

שפירו, אחד הדמוקרטים היהודים הבולטים באמריקה ומועמד פוטנציאלי לנשיאות, רואה באלימות הפוליטית איום ממשי. הוא ציין כי "סוג כזה של אלימות אינו מקובל... הוא נהיה נפוץ מדי בחברה שלנו", והוסיף: "לא אכפת לי אם זה מגיע מצד אחד או אחר". למרות חששותיו וחששות משפחתו, הוא נחוש להישאר בזירה הציבורית. "אם אעזוב בגלל אלימות שדחקה אותנו החוצה או הפחידה אותנו", אמר, "אז מי שרוצה להנציח אלימות פוליטית ינצח. אני חייב להישאר ולהראות שאנחנו לא מפחדים".

תגיות:
הסכם הפסקת האש
/
נשיאות ארה"ב
/
פתרון שתי המדינות
/
עסקה לשחרור החטופים
/
ג'וש שפירו
/
זוהרן ממדאני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף