מוציאה את הכביסה המלוכלכת: הדוברת לשעבר מטלטלת את וושינגטון

קארין ז'אן-פייר חושפת את האכזבה מהמפלגה הדמוקרטית בספרה החדש. היא מאשימה את ההנהגה בבגידה בביידן ומבקרת את היחס כלפי קמלה האריס, סגנית הנשיא

אלי לאון צילום: פרטי
ג'ו ביידן מתבלבל פעם נוספת | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

השבוע, בראיון שקיימה עם "הניו יורקר", היא מפרטת מה התרחש מאחורי הקלעים של כהונת ביידן. ז'אן-פייר מאשימה את הנהגת המפלגה בבגידה בנשיא לשעבר ביידן, במיוחד סביב פרישתו מהמירוץ לנשיאות בקיץ 2024. "צפיתי בהנהגה הדמוקרטית נוטשת, ובסופו של דבר בוגדת, באדם שהוביל את מדינתנו דרך מגפה ותקופה של תהפוכות פוליטיות היסטוריות", כתבה בספרה.

העימות בין ג'ו ביידן לדונלד טראמפ
העימות בין ג'ו ביידן לדונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Brian Snyder
קמלה האריס בנאום ההפסד
קמלה האריס בנאום ההפסד | צילום: רויטרס

למרות שהיא עצמה הודתה בספרה ש"מעולם לא האמנתי שהאריס יכולה לנצח", היא הדגישה כי "התחושה שלי לא הייתה קשורה לכך שהיא לא כשירה. היא הייתה קשורה לכך שאנשים לא הצליחו לראות מעבר להיותה שחורה ואישה".

מעבר לכך, ז'אן-פייר מאשימה את המפלגה הדמוקרטית בכך שלא הצליחה להציג את הישגי ממשל ביידן-האריס כראוי, וכי אינה מגנה מספיק על אוכלוסיות פגיעות, כולל קהילת הלהט"ב ומהגרים.

היא מסכמת את כעסה ואכזבתה במילים: "הוא יצא מהתמונה עכשיו ואנחנו הפסדנו". ספרה, היא אומרת, נועד לשקף את הרגע הפוליטי הנוכחי, שבו "הבית הלבן שבור", בהתייחס לממשל טראמפ הנוכחי, ותוהה מה הנהגת הדמוקרטית עושה כדי להילחם בו.

תגיות:
הבית הלבן
/
המפלגה הדמוקרטית
/
ג'ו ביידן
/
וושינגטון
/
דונלד טראמפ
/
בחירות בארה"ב
/
קמלה האריס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף