סופו של עידן: חברת הקונגרס הבכירה הודיעה על פרישה - לאחר 39 שנים בשירות

יו"ר בית הנבחרים לשעבר וחברת הקונגרס האמריקאי מטעם סן פרנסיסקו, ננסי פלוסי, הודיעה כי לא תתמודד לבחירה מחדש ותפרוש מתפקידה עם סיום כהונתה בעוד כשנה וחצי. פלוסי ידועה במעורבותה במשבר האיידס

אלי לאון צילום: פרטי
ננסי פלוסי
ננסי פלוסי | צילום: רויטרס
3
גלריה

היא נכנסה לפוליטיקה בגיל מאוחר יחסית והפכה לגיבורה עבור הדמוקרטים, בזכות האופן שבו ניצלה את כוחה העצום כדי להעביר חקיקות מפתח כמו "אובמה-קייר", חוקי אקלים ותוכניות תשתית בקונגרס. לדברי עוזריה, היא הייתה גם מגייסת כספים פנומנלית, וגייסה למעלה מ-1.3 מיליארד דולר לקמפיינים דמוקרטיים. פלוסי הובילה את הדמוקרטים בבית הנבחרים במשך 20 שנה, מתוכן שמונה שנים כיו"ר.

ננסי פלוסי נואמת
ננסי פלוסי נואמת | צילום: רויטרס

"בלב אסיר תודה, אני מצפה לשנתי האחרונה בשירות כנציגתכם הגאה", אמרה למצביעיה בסרטון וידאו שנמשך כשש דקות, שפורסם היום. "המסר שלי לעיר שאני אוהבת הוא זה: סן פרנסיסקו, דעי את כוחך. תמיד הובלנו את הדרך, וכעת עלינו להמשיך לעשות זאת על ידי הישארות משתתפים מלאים בדמוקרטיה שלנו ונלחמים למען האידיאלים האמריקאיים היקרים לנו".

השמועות על פרישתה של פלוסי ריחפו במשך מספר שנים, ודמוקרטים צעירים יותר גילו עניין גובר להתמודד על מושבה. לפי דיווח ב-CNN לפני ימים אחדים, פלוסי עצמה אמרה שאין לה ספק שתנצח בבחירות חוזרות אם הייתה מתמודדת.

ננסי פלוסי קורעת את נאום מצב האומה של טראמפ
ננסי פלוסי קורעת את נאום מצב האומה של טראמפ | צילום: רויטרס

פלוסי, שאוהבת להשתמש בביטוי "מנוחה היא החלדה", התמודדה במהלך כהונתה גם עם אירועים טראומטיים, כולל פריצת פורעים למשרדה במהלך ההתקפה על הקפיטול ב-6 בינואר 2021, ותקיפה אלימה של בעלה פול בביתם באוקטובר 2022. מר פלוסי הופיע השבוע בריא לצד אשתו בעצרת תמיכה בהצעה 50.

תגיות:
הקונגרס האמריקאי
/
ננסי פלוסי
/
דונלד טראמפ
/
פרישה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף