מאט את הקצב? ה"ניו יורק טיימס" בדק את הלו"ז של טראמפ - זה מה שגילה

ניתוח של לוח הזמנים של הנשיא שנערך על ידי ה"ניו יורק טיימס" חושף שינויים בולטים בכהונתו השניה: מספר ההופעות הרשמיות הכולל צנח ב-39 אחוזים, האירועים מתחילים מאוחר יותר ביום והוא ממעט בנסיעות פנים

אלי לאון צילום: פרטי
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Jonathan Ernst
5
גלריה

יום לפני ליל כל הקדושים, נחת הנשיא טראמפ בבסיס אנדרוז לאחר שבוע עמוס ביפן ובקוריאה הדרומית. הוא הובהל לבית הלבן, שם חילק ממתקים לילדים. בעלי בריתו מיהרו לשבח את כושר העמידה שלו ברשתות החברתיות, וציינו כי הוא פועל ללא הפסקה במשך ימים. עם זאת, המציאות המורכבת נחשפה שבוע לאחר מכן, כאשר הנשיא נראה מנמנם במהלך אירוע בחדר הסגלגל.

נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ו ביידן
נשיא ארצות הברית לשעבר ג'ו ביידן | צילום: רויטרס

אולם, ניתוח של לוח הזמנים של הנשיא שנערך על ידי ה"ניו יורק טיימס" חושף כי כמעט שנה לתוך כהונתו השנייה, האמריקאים רואים את טראמפ פחות מבעבר. לנשיא יש פחות אירועים ציבוריים בלוח הזמנים שלו, והוא ממעט בנסיעות פנים-ארציות בהשוואה לנקודת הזמן המקבילה בכהונתו הראשונה ב-2017, אם כי הוא מרבה יותר בנסיעות לחו"ל. רוב הופעותיו הפומביות מתרכזות בין השעות 12:00 בצהריים ל-17:00 אחר הצהריים.

שאלות נוספות לגבי בריאותו התעוררו בעקבות מידע חלקי שסיפק הנשיא עצמו. במהלך ביקורו באסיה, חשף טראמפ כי עבר MRI במרכז הרפואי הצבאי הלאומי וולטר ריד בתחילת אוקטובר. טראמפ טען בפני כתבים כי סיפק את "התוצאות המלאות", אך סיכום הבריאות שפרסם רופאו לא הזכיר כלל את בדיקת ה-MRI והכיל פרטים מעטים בלבד.

למרות ההצהרות, השינויים בלוח הזמנים בולטים. לפי ניתוח הנתונים של ה"ניו יורק טיימס", האירוע הרשמי הראשון של טראמפ מתחיל מאוחר יותר במהלך היום. בשנת 2017, האירועים החלו בממוצע ב-10:31 בבוקר. לעומת זאת, בכהונתו השנייה, האירועים מתחילים בממוצע בשעות הצהריים, ב-12:08. יום העבודה שלו מסתיים בממוצע באותה שעה כמו בכהונתו הראשונה, מעט אחרי השעה 17:00.

דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: REUTERS/Evelyn Hockstein
דונלד טראמפ משחק גולף
דונלד טראמפ משחק גולף | צילום: רויטרס
דונלד טראמפ מתקבל בתשואות רמות במליאת הכנסת | צילום: אברהם בלוך
טראמפ במסיבת עיתונאים באייר פורס 1
טראמפ במסיבת עיתונאים באייר פורס 1 | צילום: רויטרס

דבר אחד שטראמפ עושה יותר בכהונתו השנייה הוא לדבר על החיים שלאחר המוות. הוא הזכיר את גן העדן ואת השאלה האם ייכנס אליו כחצי תריסר פעמים מאז נכנס לתפקיד בפעם השנייה. בראיון ל"פוקס ניוז" באוגוסט אמר כי "חייבת להיות איזושהי תעודה שם למעלה", והוסיף שזה "דבר יפה".

תגיות:
ג'ו ביידן
/
דונלד טראמפ
/
ארה"ב
/
נשיא
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף