הדו"ח ציין כי מתאסלמים, ובמיוחד צעירים, מתארים את העולם כ"בלתי הוגן באופן גובר" ומביעים ספקנות כלפי התקשורת. דפוס זה, בשילוב עם העיתוי של ההמרות, עשוי לאשש דיווחים תקשורתיים מסוף שנת 2023 ומשנת 2024 שזיהו עלייה נראית לעין בהמרות לאסלאם בעקבות המלחמה האחרונה בין ישראל לעזה, ומצביע על פנייה לאסלאם הממוקדת במוסר ובצדק.
לעומת זאת, שכול (31 אחוזים) ובריאות הנפש (23 אחוזים) היו המניעים העיקריים מאחורי המרות לנצרות. הדו"ח הציע כי ה"טפטוף" לנצרות עשוי לנבוע מחיפוש נחמה בעקבות אובדן הקשור למגפת הקורונה. עבור אלו שאימצו אמונות הינדיות, בודהיסטיות או סיקיות, הגורמים המרכזיים היו בריאות הנפש (35 אחוזים) וסכסוך (16 אחוזים).
הנתונים פורסמו בעת שהכנסייה האנגליקנית מתמודדת עם קושי למשוך צעירים בחברה ההופכת לחילונית יותר. במפקד האוכלוסין האחרון, ה-ONS מצא כי נוצרים מהווים כעת פחות ממחצית מאוכלוסיית אנגליה וויילס (46.2 אחוזים ב-2021), ירידה מ-59.3 אחוזים ב-2011. ה-IIFL מצא כי השינוי הגדול ביותר הוא התרחקות מדת מאורגנת, כאשר 39 אחוזים מהמשתתפים הפכו לאתאיסטים.
הנצרות רשמה את העזיבה הגדולה ביותר, כאשר 44 אחוזים מכלל המשיבים עזבו את האמונה. מסקנת ה-IIFL היא שבריטניה עוברת "הרכבה מחדש" של אמונה, עם מעבר ממבנים מוסדיים לאמונה אישית המוכוונת לרווחה.