אירופה הכריזה על אם כל הסנקציות: "לרוקן את קופת המלחמה של פוטין"

האיחוד האירופי הסכים על הפסקה מוחלטת של ייבוא הגז הרוסי עד 2027, במטרה להפחית תלות, לפגוע בכלכלת המלחמה של פוטין ולגוון מקורות אנרגיה

אלי לאון צילום: פרטי
הצהרת עמנואל מקרון וולודימיר זלנסקי | צילום: צילום מסך
אורסולה פון דר ליין, וולודימיר זלנסקי
אורסולה פון דר ליין, וולודימיר זלנסקי | צילום: רויטרס

בתגובה להחלטה, הקרמלין גינה את המהלך וטען כי הוא יגזור על אירופה להיות פחות תחרותית ויוביל למחירים גבוהים יותר לצרכנים. נכון לחודש אוקטובר, רוסיה הייתה אחראית ל-12% מייבוא הגז של האיחוד האירופי, ירידה חדה מ-45% לפני הפלישה לאוקראינה, כאשר הונגריה, צרפת ובלגיה נמנות עם המדינות שעדיין מקבלות אספקה.

האיסור ייושם באופן מדורג ומחייב משפטית. לגבי חוזים קצרי-טווח שנחתמו לפני ה-17 ביוני השנה, האיסור יחול מה-25 באפריל 2026 עבור יבוא גז טבעי נוזלי ומה-17 ביוני 2026 עבור גז בצינורות. עבור חוזים ארוכי-טווח שנחתמו לפני תאריך זה, תאריכי היעד הם תחילת 2027 ותחילת אוקטובר 2026 בהתאמה, עם אפשרות להארכה של חודש אחד למדינות המתקשות להגיע לרמות האחסון הנדרשות.

צינור הגז נורד סטרים 2
צינור הגז נורד סטרים 2 | צילום: REUTERS/Anton Vaganov
תגיות:
האיחוד האירופי
/
ולדימיר פוטין
/
גז טבעי
/
אורסולה פון דר ליין
/
סנקציות
/
מלחמת רוסיה-אוקראינה
/
מלחמת רוסיה אוקראינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף