לאחר שטראמפ קרא לה "טיפשה ומגעילה": העיתונאית מ-CNN הצליחה להפתיע

נשיא ארה"ב טען שעיתונאית ה-CNN קייתלין קולינס שאלה על עלות בניית אולם הנשפים; העיתונאית הגיבה בביטול בחשבון האינסטגרם שלה והבהירה שהוא טעה לחלוטין - וששאלתה נגעה לעניין וונצואלה

אלי לאון צילום: פרטי
טראמפ עונה לעיתונאית | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

בתגובה להודעה שפרסם הנשיא ברשת Truth Social, בה כינה אותה "טיפשה ומגעילה", פרסמה קולינס סטורי בחשבון האינסטגרם שלה, שבו חלקה על טענת הנשיא לגבי נושא שאלתה. היא שיתפה צילום מסך של הפוסט המקורי של הנשיא וכתבה: "טכנית, השאלה שלי הייתה בנוגע לוונצואלה".

דונלד טראמפ והעיתונאית קייטלין קולינס
דונלד טראמפ והעיתונאית קייטלין קולינס | צילום: רויטרס

בפוסט שפרסם בשבת בבוקר, בו שגה באיות שמה, תקף טראמפ את קולינס וטען כי היא שאלה אותו מדוע אולם הנשפים החדש בבית הלבן עולה יותר כסף מהמתוכנן.

הנשיא כתב: "קייטלין קולינס מ-CNN פייק ניוז, שתמיד טיפשה ומגעילה, שאלה אותי למה אולם הנשפים החדש עולה יותר כסף ממה שחשבו לפני שנה". טראמפ הסביר כי העלות נובעת מכך שהאולם יהיה כפול בגודלו וכי איכות הגימורים והפנים הובאה לרמה הגבוהה ביותר.

עוד הוסיף כי מפתח העמודים הוגדל משמעותית לצורכי צפייה, וכי הפרויקט למעשה נמצא מתחת לתקציב ומקדים את לוח הזמנים. הוא חזר והדגיש כי האולם משולם במלואו על ידי תרומות פרטיות.

קולינס במסיבת עיתונאים לאחר שטראמפ סירב לענות לשאלתה
קולינס במסיבת עיתונאים לאחר שטראמפ סירב לענות לשאלתה | צילום: רויטרס

לפי דיווח ב-The Hill, לא היה ברור מיד מתי התרחש קו התשאול לגבי האולם. עם זאת, ביום שישי בערב, כאשר שוחח הנשיא עם עיתונאים במרכז קנדי לפני שזכה בפרס השלום הראשון של פיפ"א (FIFA), הוא נשאל על ידי קולינס לגבי הפרס הצפוי על רקע המתיחות הגוברת בין ארצות הברית לוונצואלה.

קולינס שאלה: "מה תאמר לאנשים הטוענים כי הפרס עלול להתנגש עם הבטחתך לתקוף את ונצואלה?". בתגובה ענה טראמפ כי הוא יישב שמונה מלחמות וכי ישנה תשיעית בדרך - דבר שאיש לא עשה לפניו. הוא ציין כי הוא רוצה להציל חיים ואינו זקוק לפרסים, אך הוסיף כי הם מצילים חיים רבים.

תגיות:
תקשורת
/
הבית הלבן
/
וונצואלה
/
דונלד טראמפ
/
עיתונאית
/
פיפ"א
/
cnn
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף