נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הותיר את ראש ממשלת פקיסטן, שהבאז שריף, להמתין במשך יותר מ-40 דקות לפני שהמנהיג הפקיסטני נכנס ללא הזמנה לפגישה שהתקיימה באותה עת בין פוטין לנשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן. התקרית שאירעה היום (שישי) בטורקמניסטן ונקלטה במצלמות ערוץ "רוסיה היום" (RT) הנחשבת לשופר של השלטון הרוסי.
לפי כתב RT, שריף המתין לפוטין במשך למעלה מ-40 דקות בטרם "התעייף" ונכנס לפגישתו של המנהיג הרוסי עם ארדואן. ראש הממשלה הפקיסטני עזב את החדר כעשר דקות לאחר מכן. האירוע התרחש בעת ששריף מנסה שוב ושוב לחזק את הקשרים של פקיסטן עם מוסקבה, אף שפוטין הפגין בפומבי נוחות דיפלומטית רבה יותר עם הודו. הנשיא הרוסי ביקר בניו דלהי בשבוע שעבר לביקור מתוקשר, שכלל ארוחת ערב פרטית עם ראש הממשלה נרנדרה מודי, אירוע שמשך תשומת לב בינלאומית רבה והדגיש את העומק האסטרטגי של השותפות בין מוסקבה לניו דלהי.
במהלך שיחות בילטרליות עם פוטין בסין בחודש ספטמבר 2025, ניסה שריף לנקוט בטון פייסני. הוא אמר למנהיג הרוסי כי הוא מכבד את מערכת היחסים שלו עם הודו, אך ציין כי פקיסטן מעוניינת לבנות יחסים חזקים שיהיו "משלימים" לטובת האזור. דבריו של שריף נאמרו בתקופה שבה ארצות הברית, תחת הנשיא דונלד טראמפ, מתחה ביקורת חריפה על הודו וסין בשל המשך רכישת נפט רוסי.
באותו מסע מדיני נפגש המנהיג הפקיסטני גם עם נשיא סין שי ג'ינפינג, שציין כי סין מצפה מפקיסטן להבטיח אבטחה חזקה יותר עבור פרויקטים ואנשי צוות סינים. התקרית הקצרה היום, שבה שריף נכנס ויצא מפגישתו של פוטין בתוך דקות, הוסיפה רובד נוסף למראית העין הדיפלומטית סביב ניסיונותיה של פקיסטן להעמיק את המעורבות עם מוסקבה, במיוחד על רקע התחממות היחסים בין רוסיה להודו.