בלי התראה מוקדמת: איראן הניחתה מכה קשה לפרוקסי שלה

משרד החשמל של עיראק הודיע כי איראן החליטה להפסיק את אספקת הגז למדינה מבלי לתת הסבר. מדובר במכה קשה למדינה שכן כ-40 אחוזים מצרכי הגז והחשמל של עיראק מגיעים מאיראן

לוגו reuters צילום: רויטרס
מתקן גז איראני
מתקן גז איראני | צילום: רויטרס
2
גלריה

משרד החשמל של עיראק הודיע היום (שלישי) על כך שאיראן החליטה להפסיק את אספקת הגז למדינה, כך לפי דיווח ב"רויטרס". הוא הוסיף כי ההפסקה נבעה מסגירת חלק מיחידות הייצור והפסקת עומס באחרות. מדובר במהלך משמעותי ביותר עבור המדינה, שכן איראן מספקת בין שליש ל-40% מצרכי הגז והחשמל של עיראק.

המשממעות היא ש-4,000 עד 4,500 מגה-וואט של חשמל אבדו ממערכת החשמל כתוצאה מההפסקה. "האיראנים שלחו מברק המודיע למשרד החשמל על הפסקה מוחלטת של אספקת גז עקב נסיבות בלתי צפויות", נכתב בהודעה של המשרד.

ראש ממשלת עיראק מוחמד שיאע א-סודאני
ראש ממשלת עיראק מוחמד שיאע א-סודאני | צילום: רויטרס

שלושה מקורות ממשלתיים ופוליטיים בעיראק מסרו לעיתון כי בכירים אמריקאים אישרו בביקורים אחרונים בבגדאד כי הסנקציות יכוונו נגד גורמים המעורבים במימון פעילות פרו-איראנית. פקיד במשרד החוץ העיראקי ציין כי "הרשימה השחורה" עשויה לכלול דמויות בולטות מפלגים חמושים שנכנסו לפרלמנט החדש, וכי העיצומים מהווים תגובה, בין היתר, להתקפות על שדות נפט וגז בכורדיסטן ולקשרים פיננסיים עם "זרועות איראניות".

ההתפתחות הדרמטית נובעת משני מסרים יוצאי דופן שהתקבלו בשבועיים האחרונים. המסר הראשון הגיע ממדינה ערבית המקיימת יחסים טובים עם ארצות הברית וגם עם איראן, והזהיר כי בגדד קרובה באופן מסוכן לתקיפה צבאית מהירה. המסר הדגיש כי האיום "רציני ביותר" וכי גורמים ישראלים מדברים כעת בגלוי על קבלת "אור ירוק" מארצות הברית לפעול באופן חד-צדדי בזירה העיראקית. האזהרה השוותה את המצב לתקיפה נגד בכירי חמאס בדוחה בחודש ספטמבר.

תגיות:
איראן
/
עיראק
/
חשמל
/
גז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף