עכשיו זה רשמי: טראמפ פתח במלחמה על ונצואלה - זה השלב הראשון

ה-CIA ביצע תקיפת מל"ט חשאית ראשונה בשטח ונצואלה, נגד תשתית סמים בנמל. טראמפ אישר את הפעולה בפומבי, וסימן החרפה משמעותית בלחץ האמריקני על משטר מדורו

אלי לאון צילום: פרטי
דונלד טראמפ לא שולל שום פעולה בוונצואלה | צילום: ללא
נשיא ונצואלה ניקולס מדורו
נשיא ונצואלה ניקולס מדורו | צילום: רויטרס

בשיחה עם עיתונאים אמש (שני) באחוזתו במאר-א-לאגו, הנשיא טראמפ סירב לפרט כיצד בוצעה התקיפה או על ידי מי, אך אישר כי ארצות הברית היא האחראית לה. "היה פיצוץ גדול באזור הרציף שבו מעמיסים את הסירות בסמים", אמר הנשיא לכתבים.

הנשיא טראמפ הזהיר במשך שבועות כי הוא מוכן להרחיב את קמפיין הלחץ נגד ממשלת מדורו ולכלול בו תקיפות קרקעיות, לאחר שעד כה הפעולות התמקדו במים בינלאומיים. כחלק מהתכנון למערכה המורחבת, ה-CIA אסף מודיעין על מספר מתקני סמים לכאורה בוונצואלה ובקולומביה.

מחאה בוונצואלה
מחאה בוונצואלה | צילום: רויטרס

לפי הדיווח בניו יורק טיימס, הנשיא אישר מוקדם יותר השנה ל-CIA לפעול בוונצואלה והורה לתכנן מגוון משימות פוטנציאליות. אף שה-CIA ביצע בעבר תקיפות מל"ט סדירות במקומות כמו פקיסטן ותימן תחת ממשל אובמה, הסוכנות לא ביצעה תקיפות ידועות לאחרונה והותירה פעילות זו לצבא האמריקני.

התקיפה, שהתרחשה ככל הנראה ביום רביעי, מאחדת שני יעדים של הממשל: כנופיית "טרן דה ארגואה" וממשלת מדורו. אף שממשל טראמפ טוען לקשרים הדוקים בין השניים, סוכנויות המודיעין הטילו ספק במסקנות אלו. לארצות הברית יש כתב אישום נגד מדורו עוד מתקופת כהונתו הראשונה של הנשיא טראמפ, ומוקדם יותר השנה הועלה הפרס על מידע שיוביל ללכידתו ל-50 מיליון דולר.

טרם הוברר אם המל"ט ששימש למשימה היה בבעלות ה-CIA או הושאל מהצבא, אך הפנטגון הציב לאחרונה בפורטו ריקו מל"טים מסוג MQ-9 ריפר, הנושאים טילי הלפייר, כחלק מהקמפיין.

תגיות:
CIA
/
ונצואלה
/
ניקולס מדורו
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף