הסלמה במחאה באיראן: מפגינים העלו באש מפקדה של הבסיג'; דיווח על הרוג | תיעוד

המחאות באיראן עולות מדרגה: תיעוד דרמטי מראה מפגינים מעלים באש מפקדה של הבסיג'. המחאות פרצו בעקבות קריסת הריאל והאינפלציה, והתפתחו למהומות רחבות נגד חמינאי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מחאה באיראן | צילום: רשתות ערביות

חלק מהמפגינים קראו סיסמאות נגד חמינאי, ביניהן "מוות לדיקטטור" ו"לא עזה ולא לבנון, אני מוותר על עצמי עבור איראן", תוך שהם מתעמתים עם כוחות הביטחון. במקביל, כלי תקשורת המזוהים עם האופוזיציה טענו כי מפגינים העלו באש מפקדה של הבסיג' ובאירוע ככל הנראה יש הרוג בקרב כוחות הביטחון המקומיים.

סוכנות הידיעות "רויטרס" מדווחת כי מפגינים איראנים ניסו לפרוץ לבניין ממשל מקומי במחוז פארס הדרומי היום (רביעי), כך דיווחו כלי תקשורת ממלכתיים, ביום הרביעי של הפגנות על יוקר המחיה שהובילו להצעה יוצאת דופן של הממשלה לדיאלוג. באתר התקשורות "איראן אינטרנשיונל" מדווחים כי כוחות הביטחון ירו לעבר מפגינים במהלך הפגנה בעיר קוהדאשט במחוז לורסטאן המערבי.

:סינדיקט העובדים של חברת האוטובוסים בטהרן והפרברים הביע תמיכה במחאות באיראן בהצהרה שפרסמה היום, ואמרה כי לאנשים יש את הזכות לצאת לרחובות נגד מה שתיאר כמדיניות מדכאת של המדינה ולחץ כלכלי.


מפגינים נגד משטר ח'מינאי בכיכר המרכזית באיספהאן | צילום: רשתות איראניות

אחד המוקדים המרכזיים היה אוניברסיטת טהרן. סטודנטים שנשאו צעקות "חירות" וריססו גז מדמיע עליהם, לפי הדיווחים, נתפסו על ידי אנשי משמרות המהפכה בלבוש אזרחי. סטודנטית סיפרה ל"טלגרף": "הם הקיפו את הקמפוס כל הלילה ורכבו על האופנועים סביבו. הם חזרו היום עם אלות, אקדחי טייזר וגז מדמיע. הסטודנטים התעמתו איתם והוציאו אותם, אך השערים סגורים. הסטודנטים בהרבה אוניברסיטאות אמרו שהם לא יגיעו לשיעורים וימשיכו למחות. מה הטעם ללמוד כשאין עתיד, והמשטר נותן את כספנו לעזה ולבנון?".

המחאה באיראן
המחאה באיראן | צילום: רשתות ערביות

לפי הדיווחים, יחידת האופנועים של משמרות המהפכה פעלה להקפת הסטודנטים והפגנת כוח: "הם סגרו דרכים, הקימו מחסומים ותקפו כל התקהלות, אפילו אם לא מדובר בהפגנה", סיפר תושב. סטודנטים ותושבים תועדו כשהם מסירים את החיג'אב שלהם, מניפים אותו ומתריעים כנגד המשטר, ואף הושלכו שלטים של חמינאי לקרקע. לפחות חמישה סטודנטים נעצרו.

עיתון עם תמונתה של מהסה אמיני, ספטמבר 2022 (צילום: WANA
עיתון עם תמונתה של מהסה אמיני, ספטמבר 2022 (צילום: WANA | West Asia News Agency) via REUTERS

המשבר הכלכלי החריף

מחאה באיראן
מחאה באיראן | צילום: צילום מסך

המהומות מציבות אתגר משמעותי ביותר למשטר האיראני, תוך שילוב של אלמנט סטודנטיאלי חזק והיעדר פתרון מיידי למשבר הכלכלי. האירועים מהווים המשך למחאות שנראו בשנים האחרונות, אך המהומות הנוכחיות חורגות בהיקפן ובמעורבות הציבור הרחב.

תגיות:
איראן
/
אינפלציה
/
עלי חמינאי
/
הפגנות באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף