ארדואן כבר לא לבד: המומחה חושף - "היום שאחריו יהיה שונה מאוד"

מומחה לגיאופוליטיקה וטכנולוגיה, ושותף מייסד בתנועת 'עלינו-דור הנכדים המייסדים', יהונתן אדירי, שוחח עם סיון כהן בתוכניתה ברדיו 103fm על נשיא טורקיה - והזהיר: "קרובים לשיטת ההפעלה של האחים המוסלמים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
רג'פ טאיפ ארדואן
רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: רויטרס
2
גלריה

"ראינו את שר החוץ, מי שהיה ראש המוסד הטורקי, דמות מבריקה שמסדרת את האזור, והוא היה עם ג'ולאני בפגישה, אירוע לא שגרתי. אנחנו רואים גם את ראש המוסד הנוכחי של טורקיה, דמות מבריקה שהייתה בצוות הקרוב של ארדואן, וגם החתן של ארדואן שעומד בראש התעשייה האווירית הטורקית המשוכללת".

"ההתמודדות איתה היא לא כמו וילה בג'ונגל, אלא התמודדות של מדינה ששמה את עצמה במרכז של ברית. יש פה אירוע אסטרטגי של הביטחון הלאומי האמריקאי, שבעצם אומר לישראל 'שימי לב, אני לא נותנת לאף אחד להיות המנצח הבלתי מעורער במזרח התיכון. נוח לי שבמזרח התיכון תהיה תחרות של כמה שחקנים', והיא פותחת את הדלת לתחרות על הגמוניה במזרח התיכון".

בילאל ארדואן, בנו של הנשיא הטורקי
בילאל ארדואן, בנו של הנשיא הטורקי | צילום: רויטרס

לדבריו, המדיניות האמריקאית יוצרת זירה תחרותית חדשה: "יש לזה כל מיני נגזרות. אנחנו רואים את סעודיה מפציצה שיירה של איחוד האמירויות לפני יומיים בתימן, דבר שלא ראינו בעבר. האמריקאים, בהכרזה שלהם שהם מאפשרים למדיניות הריבוניות במזרח התיכון לנהוג כפי שהן מבינות, פותחים תחרות".

"וישראל פועלת, הברית עם יוון וקפריסין מאוד הלחיצה את הטורקים, ומיד אחר כך האירוע בסומלילנד. טורקיה מחזיקה בסומליה את הבסיס הימי הכי גדול במרחב, לא רחוק מהבסיסים האמריקאיים והסיניים, ואומרת שהיא הולכת להקים בסומליה בסיס שיגור לחלל".

"טורקיה כופה על המדינות האלו, אחרי שהיא עושה שם סדר, הסדרים כלכליים שמיטיבים איתה. הכלכלה השברירית של טורקיה כבר לא כל כך שברירית אם היא מסוגלת להפיק נפט מול חופי סומליה ולהחזיר חלק מהרווחים אליה".

לסיום, העריך כי חרף המעורבות האזורית הגוברת, טורקיה לא תהיה חלק מהכוח בעזה: "להערכתי טורקיה לא תהיה חלק מהכוח בעזה. לטורקיה יש אתגר גדול מול הקונגרס, שחייב להסכים להנחיה לפירוק הסנקציות שבלעדיהן ה־F־35 לא קורה. המוסדות האמריקאיים בעניין הזה חזקים יותר מהנשיא".

תגיות:
טורקיה
/
רג'פ טאיפ ארדואן
/
רדיו 103 FM
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף